Râmnicu Sărat

Invitație la film | Intrarea este gratuită

Duminică, 4 februarie 2024, la ora 17:00, cinefilii buzoieni sunt așteptați la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat, unde va avea loc proiecția filmului „Unde ești, Adame?”. Intrarea este liberă.

Potrivit reprezentanților Municipiului Râmnicu Sărat, producția surprinde aspecte ale vietii monahale ale Mănăstirii Dochiariu din Sfântul Munte Athos. La eveniment va fi prezent si producătorul filmului, anunță organizatorii.

Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte.

Potrivit mărturiei regizorului filmului, „Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.

Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” este o instituție publică care funcționează sub autoritatea Consiliului Local Muncipal Râmnicu Sărat. În aprilie 2023, consilierii locali au votat schimbarea statutului centrului din așezământ cultural în instituție publică de spectacole, aprobând totodată Regulamentul de Organizare și Funcționare, Organigrama și Statul de funcții ale acestei instituții.

Născută la Râmnicu Sărat, Florica Cristoforeanu a fost o soprană de excepție, apreciată la nivel național și internațional pentru vocea ei unică și interpretările memorabile. Cariera sa muzicală a fost impresionantă, iar talentul și pasiunea cu care a cântat au rămas în inimile ascultătorilor de-a lungul anilor.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button