Educaţie

Ea este eleva din Buzău calificată la PATRU olimpiade naționale

Performanță deosebită a unei eleve de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău. În acest an școlar, Iulia Maria Ghinea, elevă în clasa a X-a la prestigiosul colegiu buzoian, a reușit să se califice la nu mai puțin de patru olimpiade naționale.

Iulia este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, iar rezultatele sale la învățătură i-au determinat pe dascăli să o înscrie la numeroase olimpiade școlare. De la toate s-a întors cu rezultate remarcabile, iar la patru dintre ele a obținut calificarea la fazele naționale.

În această primăvară, Iulia s-a calificat la etapele naționale a patru olimpiade școlare:

  1. Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie;
  2. Olimpiada Națională Lectura ca abilitate de viață;
  3. Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate;
  4. Olimpiada Națională de Religie.

Pentru ca Iulia să poată participa la toate olimpiadele, conducerea colegiului a formulat solicitări scrise către fiecare organizator. Vineri, eleva a participat la două olimpiade naționale, iar în curând va susține și următoarele două probe.

Cu o deosebită modestie, Iulia a vorbit despre sine și despre pasiunea de a citi, care a ajutat-o să ajungă până aici, mulțumindu-le totodată cadrelor didactice care au sprijinit-o: prof. Ana Grosoiu, prof Olguța Negoiță și prof. Iulia Iacob, actualmente directoare a colegiului.

Imaginația este cunoscută drept cheia ce deschide multiple porți. Pentru mine însă , imaginația reprezintă modul în care mă pot conecta cu universul meu preferat, cel al cărților. Fiecare zi, fiecare cântec ascultat, fiecare experiență trăită capătă o nouă semnificație, atunci când citești.

Căci pentru mine lectura reprezintă mai mult decât o pasiune. Pentru mine lectura constituie conexiunea ce se poate stabili între prezent, trecut și viitor; între gând și sentiment. Prin intermediul cărților reușesc să îmi deschid ochii inimii, dar și să mă dezvolt, fiindcă lectura reprezintă singura putere de care dispunem pentru a contribui la propria modelare. Așadar, plecând cu inima deschisă spre cunoaștere, mă rog Bunului Dumnezeu să obțin un rezultat bun la olimpiadă, rezultat care să aducă laudă si cinste școlii mele.”, ne-a transmis Iulia.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button