AdministrațieEducaţie

La început de an școlar / Polițiștii sunt alături de elevii buzoieni

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va veghea, alături de celelalte instituţii cu responsabilităţi în domeniu, la siguranţa elevilor. Peste 300 politia-romanade poliţişti vor fi angrenaţi în măsurile ocazionate de deschiderea anului de învăţământ preuniversitar.
În contextul începerii anului şcolar 2015 -2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a luat măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Astfel, unităţile de învăţământ aflate în responsabilitatea poliţiei vor fi incluse în itinerariile de patrulare, iar echipajele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, în intervalele orare în care se realizează intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.
Luni, 14 septembrie, 350 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, prevenire, precum şi de la alte servicii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi angrenaţi în măsurile ocazionate de deschiderea anului de învăţământ preuniversitar. Poliţiştii vor acţiona pentru Elevidepistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.
„Totodată, echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului la orele de maximă afluire a elevilor. Pe tot parcursul anului şcolar, poliţiştii de la structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile de poliţie comunale vor desfăşura activităţi preventive în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a oferi elevilor recomandări care să îi ajute să nu devină victime ale persoanelor certate cu legea sau să gestioneze eventualele conflicte în care ar putea fi implicaţi.” se arată în comunicatul remis de IPJ Buzău.

Poliţiştii buzoieni urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button