Știrile zilei

La Sibiu se poate! Organizarea Târgului de Crăciun, în linie dreaptă

În plină pandemie și cu o rată de infectare de 2,51 cazuri la mia de locuitori, organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu anunță că vor intra în linie dreaptă cu pregătirile. Asta în timp ce alte orașe nici măcar nu visează la așa ceva, iar noul primar al capitalei a anunțat că nu va mai organiza târg de Crăciun în București.

Potrivit informațiilor știripesurse.ro, Târgul de Crăciun de la Sibiu se va desfășura în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Citat de oradesibiu.ro, organizatorul Andrei Drăgan spune că se lucrează la adaptarea scenariului noilor condiții. ”Lucrăm pe tot felul de scenarii, dar nu ne-am pus problema anulării târgului. Adaptăm tot ce se poate adapta astfel încât să îl putem organiza și anul acesta. Acele restricții referitoare la numărul de persoane nu ni se aplică, pentru că acolo se vorbește despre spectacole și concerte. Târgul de Crăciun de la Sibiu nu se încadrează în această categorie de evenimente, așa că avem speranța că îl vom organiza”

Tocmai pentru a evita aglomerările și a respecta distanțarea, anul acesta Târgul de Crăciun nu va mai fi amplasat doar în Piața Mare din Sibiu. ”Anul acesta am eliminat concertele. Târgul va fi extins în toată zona centrală, în zonele pietonale. Vor fi amplasate căsuțe în Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Bulevardul Bălcescu și străzile adiacente, pietonale. astfel vizitatorii nu vor mai fi concentrați doar într-o zonă, iar aglomerarea nu va mia fi atât de mare ca în alți ani”, a mai spus Andrei Drăgan.

Rata de infectare cu Sars Cov-2 în județul Sibiu este de 2,51 la mia de locuitori, iar în municipiul reședință de județ aceasta se cifra luni, 27 octombrie, la 3,75.

  • Buzăul, sub semnul incertitudinii

Statistic vorbind, anul 2020 este cel mai sărac în evenimente din ultimii 30 de ani. Toate marile manifestări artistice – Drăgaica, Buzău Fest, Toamna Buzoiană – au fost anulate, iar primăriile din județ nu au mai putut organiza serbările denumite generic „Ziua Comunei”.

Ne așteaptă un decembrie anost, în care magia sărbătorilor va fi asigurată, la nivel urbanistic, doar de iluminatul festiv montat în fiecare an pe stâlpi și în centrul orașului.

Chiar și așa, organizatorii speră să fie lăsați să monteze măcar câteva căsuțe în Piața Daciei, de unde buzoienii să își procure obiecte și decorațiuni de Crăciun. Deși nu a fost pusă problema, părerile sunt împărțite în ceea ce privește montarea patinoarului mobil. Dacă totuși va fi adus, pe gheață ar urma să intre un număr limitat de utilizatori, iar măsurile de igienă și distanțare să fie asigurate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

7 comentarii

  1. Asta ne mai lipsea, într-un oraș în care aproape că se moare de foame, la propriu! Numai câte disponibilizări au fost în ultimele 8 luni și câte se mai întrevăd… Asta ar fi tichia de mărgăritar!

  2. Sugerez ca în loc de târg de Crăciun, să se meargă la gară sau la rondul de la Carrefour, pentru a se admira locomotiva și avionul, ambele iluminate feeric și împodobite corespunzător, cu ornamente de sezon.

  3. Daca nu avem nici Targ de Craciun de Sarbatori , atunci ce mai avem ? La copii si la fericirea lor cine se gandeste ? La micii meseriasi care muncesc luni de zile la ornamente sa poata face un ban , cine se gandeste ? Se poate face si fara risipa, fara spectacole non-stop, dar cu niste tarabe si un brad impodobit, sunt sigura ca nu saraceste orasul nostru….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button