Știrile zilei

LISTA celor șase mari străzi din Buzău care intră în reabilitare

După recordul absolut de asfaltări înregistrat în ultimii doi ani, vârful fiind atins în Anul Centerarului, Primăria municipiului Buzău continuă lucrările de modernizare a rețelei de drumuri din oraș. Pe lista scurtă a primarului se află șase artere care vor schimba complet fața Buzăului.

Potrivit spuselor primarului Toma, luna trecută a fost obținută finanțarea pentru reabilitarea și modernizarea a trei mari străzi: strada Transilvaniei, Bd. Unirii și Aleea Industriei. În acest moment s-a ajuns în faza de licitație și, dacă nimeni nu va contesta rezultatul acesteia, lucrările ar urma să înceapă de îndată.

Totodată, edilul buzoian a anunțat că a obținut un credit pentru refacerea a trei străzi care converg către nodul rutier de la gară, în centrul căruia va fi așezată locomotiva de epocă. Este vorba despre Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Republicii și Horticolei, ultima reprezentând o mare problemă.

Constantin Toma a mai dezvăluit că Horticolei este singura stradă mare din Buzău fără fundație. De altfel, aceasta este cea dintâi stradă care va intra în reabilitare, urmând a fi gata înainte de septembrie. Motivul grabei îl constituie, pe de o parte, starea deplorabilă a asfaltului, iar pe de altă parte faptul că în toamnă va fi dat în folosință podul de la Vadu Pașii, urmând ca strada să fie tranzitată zilnic de mii de mașini.

Potrivit sursei citate, proiectul tehnic ar urma să fie aprobat în ședința Consiliului Local de pe 15 iulie, în timp ce lucrările propriu-zise vor începe în cea de-a doua parte a lunii. Se pare că în prelungirea lucrărilor de pe Horticolei vor fi reabilitate tot acum și trotuarele de pe Republicii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button