Știrile zilei

Locuri de muncă în Buzău | Înscrierile sunt deschise

Bursa locurilor de muncă din domeniul HoReCa, organizată de Primăria Buzău la Centrul „Iazul Morilor”, pe data de 11 aprilie 2024.

În luna martie a acestui an, Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman au demarat un proiect de dezvoltare a turismului local care atinge un subiect sensibil, dar care esteastăzi de foarte mare impact: lipsa forței de muncă din domeniul HoReCa și integrarea elevilor din învățământul de profil în cadrul operatorilor buzoieni cu posturi rămase neocupate.

În acest sens, în data de 27 și 28 martie au avut loc excursii educaționale pentru elevii liceelor cu învățământ dual și tehnic. Aici am fost martori la o adevărată sinergie creată natural între instituții, elevi, profesori și operatorii din mediul privat.

Trans Bus Buzău a acceptat fără ezitare susținerea acestui proiect punând la dispoziție mijloace de transport pentru toți cei implicați. Proiectul a generat entuziasm atâtîn rândul școlilor înscrise: Liceul Tehnic Buzău, LiceulAgricol „Dr. C. Angelescu“, Colegiului Economic „Regele Mihai I” și Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii”, cât și înrândul operatorilor din domeniul HoReCa, care s-au alăturatde la început acestui proces: Casa Matei, ConaculGrigorescu, Belvedere Măgura, Casa cu Tei, Caprice Complex și Hotel Cazino Monteoru.

Profesorii și directorii instituțiilor au dat dovadă de implicare și devotament pentru elevii lor, răspunzând la apelul lansat prin inițiativa Primăriei municipiului Buzău șia Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. Pentru mulți dintre participanți a fost o experiență unică de a cunoaște omul din spatele afacerilor, chiar locul unde își vor putea construi cariera, aici acasă, la Buzău. Cei 80 de elevi au fost primiți cu brațele deschise șicu cele mai bune intenții la locațiile mai sus menționate, întregul demers a avut rezultate imediate. O parte dintreelevi exprimându-și clar dorința de a-și desfășura perioadade practică aferentă școlarizării în aceste locații.

Având certitudinea unor rezultate cu impact real pe piața muncii din municipiul nostru și pentru a exista o continuitate a acestei inițiative de dezvoltare economică șisocială în acest context, vom extinde acest proiect și în luna aprilie cu o primă ediție a bursei locurilor de muncă.

Bursa locurilor de muncă din domeniul HoReCa, va avea loc pe 11 aprilie 2024, între orele 10:00 – 19:00, la Centrul „Iazul Morilor” și va avea ca invitați agenți economici din domeniul HoReCa atât din municipiu cât șidin județ. Aceștia își vor prezenta afacerile, dar mai ales ofertele de muncă actuale. Se vor adresa persoanelor aflateî n căutarea unui loc de muncă, atât elevilor care au de completat perioada de practică aferentă școlarizării, cât și celor care doresc să se reorienteze profesional.

Prin acest demers ne dorim creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă existente, prin facilitarea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant și formarea unei comunități unite, ce are drept scop dezvoltarea durabilă a serviciilor din domeniu. Cu această ocazie vă anunțăm că înscrierile la bursă, pentru operatorii HoReCa, sunt deschise până în data de 5 aprilie.


Sursa: Comunicat de presă al Primăriei municipiului Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!