Știrile zilei

Lucrare terminată în timp record, la Mărăcineni!

S-a lucrat zi lumină, iar rezultatele s-au văzut la mai puțin de două săptămâni. Amenajarea hidrotehnică din albia râului Câlnău, în zona unde 6 gospodării, un cimitir și rețeaua de medie tensiune din comuna Mărăcineni erau amenințate de o eroziune accentuată a malului, a fost finalizată. Echipele au lucrat încontinuu pentru devierea cursului apei la o distanță considerabilă de malul afectat care va fi consolidat pentru prevenirea riscului de surpare.

„Doresc să le mulțumesc din toată inima specialiștilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și responsabililor Primăriei Mărăcineni care, printr-o mobilizare extraordinară, au reușit ca în decurs de 2 săptămâni să finalizeze amenajarea hidrotehnică din albia râului Câlnău în zona unde 6 gospodării, un cimitir și rețeaua de medie tensiune din comuna Mărăcineni erau amenințate de o eroziune accentuată a malului pe o lungime de peste 250 de metri.

După ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din octombrie, când am aprobat o hotărâre privind intervenția imediată în acest punct, au fost demarate lucrări de consolidare a malului drept al râului Câlnău (în acest scop fiind folosită o cantitate însemnată de pământ, balast și deșeuri nepericuloase de beton), precum și de deviere a cursului apei la o distanță de peste 100 de metri față de malul afectat de eroziune”, a precizat prefectul Carmen Ichim, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului.

În ultimii ani, râul Câlnău a erodat malul pe o suprafaţă de 200 de metri. Situaţia a fost prezentată luna trecută în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, fiind aprobată şi o hotărâre în urma căreia în zonă au fost demarate lucrări hidrotehnice de recalibrare a albiei minore a râului Câlnău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close