Știrile zilei

Lucrare terminată în timp record, la Mărăcineni!

S-a lucrat zi lumină, iar rezultatele s-au văzut la mai puțin de două săptămâni. Amenajarea hidrotehnică din albia râului Câlnău, în zona unde 6 gospodării, un cimitir și rețeaua de medie tensiune din comuna Mărăcineni erau amenințate de o eroziune accentuată a malului, a fost finalizată. Echipele au lucrat încontinuu pentru devierea cursului apei la o distanță considerabilă de malul afectat care va fi consolidat pentru prevenirea riscului de surpare.

„Doresc să le mulțumesc din toată inima specialiștilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și responsabililor Primăriei Mărăcineni care, printr-o mobilizare extraordinară, au reușit ca în decurs de 2 săptămâni să finalizeze amenajarea hidrotehnică din albia râului Câlnău în zona unde 6 gospodării, un cimitir și rețeaua de medie tensiune din comuna Mărăcineni erau amenințate de o eroziune accentuată a malului pe o lungime de peste 250 de metri.

După ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din octombrie, când am aprobat o hotărâre privind intervenția imediată în acest punct, au fost demarate lucrări de consolidare a malului drept al râului Câlnău (în acest scop fiind folosită o cantitate însemnată de pământ, balast și deșeuri nepericuloase de beton), precum și de deviere a cursului apei la o distanță de peste 100 de metri față de malul afectat de eroziune”, a precizat prefectul Carmen Ichim, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului.

În ultimii ani, râul Câlnău a erodat malul pe o suprafaţă de 200 de metri. Situaţia a fost prezentată luna trecută în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, fiind aprobată şi o hotărâre în urma căreia în zonă au fost demarate lucrări hidrotehnice de recalibrare a albiei minore a râului Câlnău.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5