Știrile zilei

Lucrări oprite pe strada Transilvaniei

Poate ați observat că, de mai bine două săptămâni, la șantierul de pe Transilvaniei nu se mai mișcă nicio lopată, nu se mai înfige nicio cupă de excavator. Motivul îl veți afla citind rândurile următoare.

Se pare că, în timpul săpăturilor, constructorul a constatat că solul de sub strada Transilvaniei nu este atât de stabil precum credeau și precum greșit a arătat studiul de fezabilitate. De aceea a fost nevoie ca lucrările să fie sistate, iar specialiștii să efectueze un nou studiu de laborator, pentru a găsi soluții.

Așa s-a ajuns la concluzia că, înainte să se apuce de treabă, constructorii trebuie să stabilizeze terenul. Pentru ca eforturile lor să nu fie zădărnicite, iar banii să se ducă pe apa sâmbetei – așa cum se mai întâmplă pe la noi -, mai întâi trebuie așezat un strat de pietriș pentru stabilizarea întregului teren. Asta ar putea însemna alți bani, altă distracție.

În proiect există un capitol rezervat cheltuielilor neprevăzute, dar, în cazul în care valoarea îl va depăși, costurile se vor asigura de la bugetul local. Valoarea exactă o vom şti abia după emiterea dispoziţiei de şantier de către proiectant.

Problema nu s-ar fi văzut la studiul de fezabilitate tocmai pentru că mâlul e prezent doar din loc în loc. „Pe aici a curs, cândva, râul Buzău”, s-au grăbit să spună unii..

Lucrările ar putea fi reluate chiar zilele acestea și este posibil ca Primăria să nu mai scoată alți bani din buzunar, ci problema să fi remediată din fondul de cheltuieli neprevăzute:

„Fiind bani europeni trebuie să justific fiecare abatere care implică chletuieli suplimentare. Trebuie să avem neapărat o documentaţie foarte bine pusă la punct.  Daca astăzi primim verde, de mâine tot ce e posibil să începem. Deci, nu s-au oprit lucrările pentru că nu ar fi bani sau din alte motive, pur şi simplu a intervenit această problemă tehnică.(..) Nu s-a făcut această determinare, pentru că nu s-a nimerit exact pe acele suprafeţe în care exista acest sol nesigur. Întotdeauna sunt cheltuieli şi pentru aceste situaţii neprevăzute pe care trebuie să le documentăm. E o întreagă documentaţie care necesită şi o aprobare  şi se întâmplă acest lucru acum. Chiar de mâine vor putea fi reluate lucrările, dacă avem soluţia.”, a declarat primarul Constantin Toma.

În tot acest timp, șoferii care trec zilnic pe strada Transilvaniei strâng din dinți la fiecare groapă. Singura bandă rămasă liberă găzduiește cele două sensuri de mers, iar carosabilul este deplorabil.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: