CORONAVIRUS

Magazinele din care NU VREI să cumperi carne și lactate! Inspectorii DSV au finalizat controalele

Gunoi depozitat laolaltă cu alimentele, lapte și produse lactate dispuse în spații neautorizate, lipsa documentelor sanitar-veterinare pentru carne și peste 2.5 tone de produse alimentare incinerate. Sunt rezultatele controalelor întreprinse de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, în trimestrul II al anului 2014.

Controalele desfășurate la cei 873 de operatori economici de pe raza judeţului Buzău au avut atât caracter de rutină cât și ca urmare a unor sesizări sau la solicitarea altor instituții.

Mai mult sau mai puțin grave, abaterile au fost sancționate pe loc de inspectori. Din totalul celor verificați,  75 de operatori economici au fost 60562375sancționați cu amendă contravenționlă în cuantum total de 59740 de lei pentru; lipsa platformelor de gunoi amenajate în exploatațiile nonprofesionale (gospodării individuale), comercializarea laptelui și a produselor lactate în spații neautorizate sanitar-veterinar și fără documente sanitar-veterinare obligatorii, expunerea la comercializare a produselor alimentare fără elemente de identificare, comercializarea animalelor vii fără documente obligatorii și cu mijloace de transport neautorizate, lipsa buletinelor de analiză referitoare la controlul apei potabile ș.a.

Alți 74 de comercianți au fost ceva mai norocoși. Ei au scăpat doar cu avertisment, după ce au comis abateri minore precum: comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, deficiențe la depozitarea produselor alimentare de origin animală, lipsa termomentrelor și a monitorizării temperaturii în spațiile frigorifice, nearhivarea documentelor de lanț alimentar.

În urma controalelor, inspectorii DSVSA au confiscat, în vederea incinerării, 2652 kg de produse alimentare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: