Știrile zilei

Marcel Ciolacu, noul premier desemnat

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pentru funcția de premier al României pe președintele PSD, Marcel Ciolacu. În zilele următoare, noul premier desemnat își va forma cabinetul, după care vor urma audierile în comisiile parlamentare și votul de învestitură.

După consultările avute marți, la Palatul Cotroceni, cu șefii partidelor politice, președintele Klaus Iohannis a venit la declarații împreună cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian. Șeful statului a anunțat că l-a desemnat prim-ministru pe Marcel Ciolacu.

Potrivit G4Media, liderul PSD a făcut următoarele declarații:

Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dvs.

Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR.

Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri.

Îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.(…)”

Marcel Ciolacu are 55 de ani, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții în administrația locală și centrală: consilier local, consilier judeţean, dar şi prefect interimar între lunile noiembrie şi decembrie 2005, atunci când prefectul în funcţie, fostul senator Ion Vasile, s-a autosuspendat pentru a putea candida la Parlament. Marcel Ciolacu este acum la al treilea mandat de deputat.

Potrivit Știri pe Surse, în anul 1995 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Ecologice Bucureşti, precum şi studii de specialitate, în 2004, la aceeaăi instituţie de învăţământ. În perioada 2008 – 2009, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare – Perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale ”Securitate şi buna guvernare”. Ciolacu are şi un masterat, absolvit în 2012, la SNSPA – Bazele sectorului public. Managementul finanţelor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button