Politică Știrile zilei

Marcel Ciolacu, VESTEA care va bucura milioane de români

Legea sistemului public de pensii a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Legea a fost pusă în acord cu decizia Curții Constituționale și urmează la Președintele României pentru promulgare.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat că legea elimină anumite inechități și nedreptăți, aducând majorări consistente veniturilor pensionarilor. De la 1 septembrie 2019, punctul de pensie va crește la 1265 de lei, urmând ca în 2020 să ajungă la 1775 de lei.

Legea mai prevede anumite clarificări în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate.

„Astăzi am dat vot final pe noua Lege a pensiilor! Era nevoie să punem ordine în sistemul de pensii, să eliminăm inechitățile și nedreptățile și, poate cel mai important, să aducem majorări consistente ale veniturilor pensionarilor.

Astfel, de la 1 septembrie 2019 punctul de pensie va crește la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei și la 1.875 de lei în 2021.

După ani de zile de muncă, acești oameni au dreptul la o viață decentă chiar dacă încă mai sunt unii care spun că pentru pensionari nu trebuie să fie niciodată bani.

Le mulțumesc colegilor mei pentru mobilizarea exemplară din Camera Deputaților, dar și asociațiilor de pensionari, sindicatelor, organizațiilor profesionale și patronale pentru contribuția adusă acestui proiect de lege. 
#dreptatesociala#pensiimarite#guvernareresponsabila”, a scris președintele Camerei Deputaților pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5