CORONAVIRUS

Mărturia unui tânăr buzoian, aflat în carantină: „Cum aș putea trăi în continuare?!”

Un buzoian de 35 de ani, aflat în carantină instituționalizată la un hotel din vecinătatea Kaufland, își exprimă temerile legate de lipsa testărilor pentru Covid-19. Acesta spune că, deși nu are simptome, îi este teamă că va fi lăsat să plece fără să știe dacă este purtător al virusului.

Printr-o scrisoare adresată redacției REPORTERBUZOIAN.RO, bărbatul întors recent din Regatul Unit povestește experiența trăită în centrul de carantină. Redăm integral scrisoarea buzoianului:

In data de 3 aprilie a.c. m-am intors din Londra pe Otopeni, de acolo fiind transportat cu un autobuz de-al STB in conditii de lipsa totala de distantare sociala (fiind 25 de persoane cate locuri erau) la Hotel Nova de langa Kaufland Unirii din Buzau.

Aici o persoana de la DSP a facut o poza buletinului si m-a invitat in camera unde urma sa stau 14 zile. Nu o sa ma plang de conditii sau mancare pentru ca nu este cazul, sunt foarte bune, insa am o plangere in privinta privarii de informatii si a lipsei de interes din partea DSP Buzau.

Nu s-a efectuat niciun test de depistare a SARS-CoV2 la intrarea in carantina, nu a venit nimeni sa ne intrebe daca suntem bine pana in acest moment. Mi-e teama ca voi fi lasat sa plec fara a fi testat, simptome nu am, insa am 2 copii mici, parinti trecuti de 60 ani cu diverse afectiuni si o bunica de peste 90 ani carora as putea sa le dau virusul si pe unii poate chiar sa-i bag in mormant.

Cum as putea trai in continuare?! Aici mai sunt cazate multe persoane (poate peste 30), unele mai in varsta ca mine, am doar 35 ani, venite din Anglia, Italia, Franta, Spania cu masinile personale care sunt parcate in fata.

Intamplator am iesit la geam sa iau o gura de aer (nu fumez) si am observat un barbat imbracat in alb care se indrepta catre o masina Dacia Logan cu terminatie DSP la numar, l-am intrebat de la geam daca vine cineva sa ne testeze si a spus sec si oarecum deranjat de intrebare, citez: ”NU CRED”, urcand in masina si plecand.

Nu stiu cu ce treaba a fost pe aici, pe la mine nu a trecut, a fost prima persoana de la DSP pe care am vazut-o, intamplator, in toata aceasta perioada. As dori sa urmariti situatia daca se poate, nu vreau sa ajunga si Buzaul pe harta neagra a judetelor problema.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Mau sunt oameni cu , constiinta .
    Cosmin , nu poti cere un raspuns de la DSP ?
    Chiar sunt atat de nepasatori ?

    Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: