AdministrațieCORONAVIRUSȘtirile zilei

Maternitatea nouă și Spitalul Pârscov, marile REUȘITE ale Buzăului în domeniul sănătății

Buzăul ultimilor ani n-a ieșit în evidență cu cine știe ce proiecte, însă revigorarea activității din Consiliul Județean, acolo unde Direcția de Investiții a mers ceas, a dus la finalizarea unor proiecte pe care scepticii le vedeau deja moarte și îngropate. De departe, cele mai mari reușite ale Consiliului Județean din ultimii ani sunt Maternitatea de pe Victoriei și Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov.

Începută în urmă cu șapte ani, maternitatea nouă de pe Victoriei a fost abandonată în 2012, la numai câteva zile după ce șeful de atunci al Consiliului, Victor Mocanu, a inaugurat-o în scop electoral. Eforturile viitoarei conduceri s-au concretizat abia în luna mai a anului 2016, atunci când maternitatea a fost inaugurată și dată în folosință.

Eforturile bugetare n-au fost tocmai un fleac: de la începerea lucrărilor și până la finalizare, însemnând retușuri și dotare cu aparatură ultramodernă, s-au cheltuit peste 15 milioane de euro, însă a meritat. Rezultatul: o unitate spitalicească modernă, cu peste 10.000 de metri pătrați și 165 de paturi, aparatură medicală nouă și condiții pentru viitoarele mămici care respectă cele mai înalte standarde ale medicinei actuale.

Sălile de operație sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii în domeniu, iar chirurgii pot face teleconferință cu alți medici din țară sau din străinătate.

Spitalul de la Pârscov, închis de Boc, reînviat de Consiliul Județean.

După a fost închis în 2011, Consiliul Județean Buzău a demarat un proiect de înființare în localitatea Pârscov a unui Centru de Sănătate Multifuncțional. În urmă cu aproape un an au fost demarate lucrările de refacere a clădirii, ajunse acum aproape de final. În prezent se lucrează la caietul de sarcini necesar demarării licitației pentru achiziționarea de mobilier și aparatură medicală.
Centrul de Sănătate din Pârscov va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău și va fi deschis pacienților, cel mai probabil, în această primăvară. Până atunci, conducerea spitalului caută să angajeze personalul medical.

Unitatea va avea cinci secţii: Chirurgie, Obstetrico-Ginecologie, Pediatrie, ORL şi Medicină Internă, fiecare urmând să fie condusă de câte un medic specialist. Aşezământul va fi dotat şi cu 15 paturi, doar pentru internare de zi, în timp ce cazurile mai grave vor fi direcţionate către Spitalul Judeţean de Urgență Buzău.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: