AnunțuriȘtirile zilei

Mesajul primarului Constantin Toma privind rezultatele concursului de proiecte pe bugetarea participativă, după vizita la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret”

„Dragi buzoieni,

Am fost astăzi, 5 iulie 2023, la Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret”, iată al doilea liceu din județ ca și rezultate la examenul de Bacalaureat, cu 98,57%, pentru a anunța rezultatele concursului de proiecte pe bugetarea participativă al municipiului Buzău, dar în premieră națională, proiectele trebuie să fie doar din zona economiei circulare.

Așa cum am mai spus, Buzăul are ca prim obiectiv în zona economică, să devină centrul național al economiei circulare.

Cel mai votat proiect a fost ,,Şcoala mea în Buzăul circular”, al elevului de 14 ani de la ,,Spiru Haret”, David Noaptes, care a venit cu o idee inovativă în ceea ce privește implicarea elevilor în gestionarea mai eficientă a deșeurilor, propunând achiziția de dispozitive smart de reciclare în școli pentru sticlă, plastic, carton și aluminiu, care vor fi interconectate cu o aplicație pe telefon, unde pentru fiecare obiect reciclat se vor acumula puncte.

Periodic, elevii care acumulează cele mai multe puncte vor fi premiați de Primărie.

Al doilea proiect câștigător a fost propus de doamna sau domnișoara Oana Mihai, „Buzău Charity Hall”, prin care se va crea la Buzău un nou circuit pentru reutilizarea bunurilor ce nu ne mai sunt necesare, pentru semenii noştri aflați în stare de sărăcie.

Al treilea proiect câștigător se numește ,,Reducem risipa alimentară, hrănim oameni” și a fost propus de doamna sau domnişoara Mirela Mihaiu, pe care o rugăm sa ne trimită datele de contact.

Au fost multe proiecte grozave, de care cu siguranță vom ține cont în proiectele de viitor ale Primăriei Buzău.

Mulțumesc tuturor participanților și votanților pentru că iată participăm împreună la dezvoltarea orașului nostru drag, Buzău!

P.S. Și pentru că suntem la Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret”, îi anunţ pe toți părinții că vom face toate eforturile ca până la începerea noului an școlar să luăm toate măsurile pentru a nu muta elevii şi profesorii într-o altă locație.”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. asta traieste intr-o lume plan paralela cu realitatea dupa ce a facut praf 100 de milioane de euro acuma da lectii la tot orasul ….. cine sa-l creada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button