Economic

Meserii pentru România. Șansă uriașă acordată tinerilor

Unu din doi tineri ar alege o meserie care presupune mai mult efort fizic, dar pe care să o înveţe rapid – şofer, mecanic, vânzător, însă peste 65 la sută dintre părinţi îi sfătuiesc să aleagă profesii care necesită studii superioare – medic, avocat, profesor, potrivit unui studiu.

75037508f602e8659990369c3daaae89

Studiul „Meserii pentru România, realizat de D&D Research şi comandat de Bucegi, prezentat miercuri, arată percepţia românilor despre meserii şi profesii. Astfel, peste jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani s-ar orienta către o meserie din categoria aşa-ziselor „gulere albastre”, pentru că o astfel de meserie se poate învăţa rapid, le permite să lucreze peste tot în Europa şi le garantează câştiguri imediate.

CITEȘTE ȘI: Asta se întâmplă când fierbi Coca-Cola 25 minute-VIDEO

Concurs

Compania care a comandat studiul şi organizaţia nonguvernamentală Junior Achievement au lansat un concurs de proiecte pentru şcolile postliceale şi pentru liceele care au clasa a XIII-a, prin „Meserii pentru România” având şansa să-şi doteze atelierele profesionale sau să investească în materiale didactice. Trei dintre aceste şcoli vor primi, în urma concursului de proiecte, finanţare în valoare de câte 97.500 de lei. Înscrierile vor avea loc în perioada 22 septembrie – 17 octombrie pe platforma www.meseriipentruromania.jaromania.org, fiind acceptate unul sau mai multe proiecte care au scopul de a creşte calitatea actului educaţional.

Juriul va evalua aplicaţiile în perioada 20-26 octombrie, iar cei trei câştigători vor fi anunţaţi în intervalul 27-31 octombrie. Proiectele vor fi implementate în şcoli în perioada 31 octombrie-17 noiembrie, cu ajutorul Junior Achievement, scrie Mediafax.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button