Știrile zilei

„Moartea Bucșelor”, „Spaima Telescoapelor” și „Strada Nimănui”, propuneri de denumire a unor străzi, venite din partea localnicilor

Creativitatea românilor în materie de miștouri nu are margini, iar atunci când „ținta” o reprezintă instituțiile statului, ironia este usturătoare.

Recent, Primăria Pârscov a anunțat că are în vedere realizarea nomenclatorului străzilor din comună. Așa cum era firesc, edilii au ținut să se consulte și cu localnicii în privința denumirii străzilor. Potrivit Opinia Buzău, oamenii au fost îndemnați să propună nume cât mai clare, care să reflecte întrucâtva trăsătura principală a uliței pe care se află.

Vă informăm că au fost demarate de-mersurile pentru actualizarea PUG-ului (Planul Urbanistic General) la nivelul întregii comune. În paralel, se va realiza și nomenclatorul străzilor, în acest moment acesta fiind inexistent. Vă invităm să participați în mod activ și dumneavoastră, propunând un nume pentru strada pe care locuiți.

Toate propunerile vor fi luate în considerare, primordial fiind acordul majorității cetățenilor ce locuiesc pe o stradă/uliță, ca și numele ales/propus (acesta trebuind să reflecte o trimitere cât mai clară în teren/denumiri deja generice – spre exemplu «Strada Gării»). Vă rugăm ca, în comentariile dumneavoastră, să faceți referire strict la acest subiect (propunerea dumneavoastră pentru viitoarea denumire a străzii/uliței pe care locuiți), în acest fel reușindu-se o mai bună centralizare a ideilor ce vă aparțin”, a transmis Primăria Pârscov, într-o postare pe Facebook.

Rezultatul, mai scrie sursa citată, a fost unul neașteptat, cele mai multe propuneri fiind ironii mușcătoare la adresa stării drumurilor.

Printre numele vehiculate de oameni pentru viitoarele străzi se numără „str. Moartea Bucșelor”, „str. Spaima Telescoapelor” și „Strada Nimănui”.

Astfel, cetățenii au transmis un mesaj clar Primăriei: prioritatea ar trebui să fie asfaltarea, nu denumirea acestora, considerat, în orice țară civilizată, ultimul pas.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Off-topic
    Unirii Sud (ACR-Bariera Ploiesti) a fost decopertata de aproximativ 10 luni. Singura lucrare la carosabil a fost inaltarea gurilor de canal si apoi un strat de asfalt. In rest, s-a „lucrat”, cu mari intermitente dar s-a lucrat, exclusiv la trotuar. De 3 zile au decopertat o banda pe sensul de iesire spre Ploiesti.
    Toma, de ce s-a decopertat o strada pentru ca sa stea 10 luni neatinsa ori finalizata iar acum se redecoperteaza stratul deja turnat? Iti place sa iti bati joc de noi, puiutz? Se simte bine tovarasa director cand ii povestesti ce prostii ai mai facut, sau care-i treaba cu tine, mai baiatule???

    1. Au decopertat o banda si pe sensul spre centru. Ba, ce naiba, cine plateste toate astea? Sa decopertezi ca sa reasfaltezi ca sa decopertezi iar. Uite, asta caz de DNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button