Administrație

MOMENT EMOȚIONANT | Ana Bejan a devenit Cetățean de Onoare al județului Buzău

Fostul prefect al raionului Soroca, profesoara Ana Bejan, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău. Distincția i-a fost acordată în cadrul ședinței ordinare de astăzi, prin votul unanim al consilierilor județeni.

Propunerea de desemnare a doamnei Ana Bejan drept Cetățean de Onoare a venit din partea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pentru întreaga contribuție adusă de „Ambasadoarea limbii române” la dezvoltarea relațiilor dintre județul Buzău și raionul Soroca cu care acesta este înfrățit din 1992.

Înmânarea plachetei, a plachetei și a premiului s-a făcut cu mari emoții, distincția fiind primită de profesoara Ana Bejan cu lacrimi în ochi. Ea le-a mulțumit buzoienilor pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului pentru românii de dincolo de Prut și a declarat că basarabenii se simt la Buzău ca acasă.

„Primul prefect femeie de pe întreg teritoriul românesc, unul dintre promotorii înfăptuirii dreptății, unul dintre principali militanți pentru unirea Basarabiei cu România, un profesor care a luptat pentru limba română pe tot teritoriul Basarabiei, este un exemplu viu și având în vedere că se apropie Ziua Națională cred că a venit momentul să ne gândim la România, la copii, la viitor, să demonstrăm că vrem binele acestei țări, să nu uităm ce au făcut înaintașii noștri să ne dăm mâna și să facem totul cât mai bine”, a spus și președintele Petre Emanoil Neagu.

La ședință au participat și alți Cetățeni de Onoare ai județului Buzău, dar și părintele Mihail Milea, un om a cărui inimă bate dintotdeauna și pentru frații din Soroca. În alocuțiunea Precucerniciei sale, părintele a vorbit despre importanța păstrării limbii și a credinței, ca liant între cele două popoare, dar și despre activitatea unionistă a profesoarei Ana Bejan.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button