Știrile zilei

MORT DIN FAȘĂ? | Drumul expres Ploiești-Buzău-Focșani, trecut pe linie moartă de PNL

După ani de zile în care au sperat la un drum de mare viteză care să lege Muntenia de Moldova, înlocuind astfel însângeratul E85, buzoienii și alți locuitori din regiune își văd visul năruit. Aflat la un singur pas începere, proiectul drumului expres Ploiești – Buzău – Focșani – Pașcani a fost trecut pe lista de rezervă de către PNL, în programul de guvernare al noului Executiv desemnat.

Potrivit deputatului buzoian Ionela Dobrică, la audierea ministrului desemnat pentru portofoliul Transporturilor a fost ridicată o problemă stringentă a circulației din Muntenia către Moldova. Deputatul PSD a remarcat faptul că în programul de guvernare al noului cabinet Orban nu figurează ca prioritate de investiții drumul expres Poliești-Buzău-Focșani-Pașcani.

Mai mult decât atât, observă deputatul Ionela Dobrică, PNL a trecut investiția în mult visatul drum pe lista de rezervă, în condițiile în care autoritățile se pregăteau deja să obțină avizele pentru demararea lucrărilor.

„Ieri am participat la audierea lui Lucian Bode, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor. I-am adresat ministrului desemnat o întrebare punctuală despre un subiect care știu că îi interesează în mod special pe buzoieni. De ce drumul Expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani este trecut în actualul program de guvernare al PNL pe lista de rezerve deși este un proiect eligibil?! Domnul Bode m-a asigurat că documentația va fi finalizată în anul 2020 iar execuția va începe în 2021. Ce pot eu să vă asigur este că am păstrat înregistrarea acestui răspuns și că voi face tot ce ține de mine ca domnul Bode să își țină promisiunea!”, a scris deputatul PSD pe Facebook.

Ionela Dobrică și-a însoțit postarea de o fotografie din care reiese că drumul menționat figurează, într-adevăr, pe lista de rezervă.

Potrivit site-ului CNAIR,  contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al noului drum a fost încheiat încă din 2018.

Pe 12 august 2019, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au prezentat autorităților județene buzoiene mai multe variante ale drumurilor expres de mare viteză Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani în vederea identificării traseului cel mai convenabil pentru realizarea celor două tronsoane.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button