Știrile zilei

MOTIVUL pentru care această pensiune nu a avut niciodată succes (GALERIE FOTO)

Situată într-o zona retrasă, aproape de inima naturii, pensiunea „Harțagu” din proprietatea Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău încă își caută zodia norocoasă. Construită acum mai bine zece ani, clădirea de la poalele munților nu are căutare dintr-un motiv aproape neverosimil.

Mai exact, dascălii o ocolesc din cauza faptului că localitatea nu este alimentată nici acum cu energie electrică, iar Internetul și semnalul la telefon sunt aspecte ce țin încă de domeniul science-fiction-ului.

  • Locuitorii de sub brad, obișnuiți cu traiul greu.

Dacă pentru localnici traiul izolat a devenit un aspect normal al vieții cotidiene, turiștii strâmbă din nas atunci când descoperă că nu au nici măcar semnal la telefon. Un singur operator de telefonie are o brumă de acoperire, însă despre conectarea la Internet nici nu poate fi vorba.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, în anul 2018, există astfel localități rupte de lume, în care, dacă ar avea loc un accident, victimele nu ar putea contacta pe nimeni pentru a cere ajutor.

  • Generatorul electric, soluția de avarie.

Pentru că autoritățile electrificarea zonei a rămas încă un obiectiv futurist, oamenii au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu. Pensiunea dispune de un generator pe benzină, însă el poate fi pus în funcțiune doar abia atunci când sunt ocupate cel puțin patru camere ale unității. Prețul unei nopți de cazare este de 30 de lei pentru un membru de sindicat și de 60 de lei pentru un turist de rând.

Aflată într-o oază de liniște, în aerul tare al muților, pensiunea „Hartagu” este deschisa pe tot parcursul anului. Prioritate au  membrii de sindicat  ai S.I.P Buzau si pensionarii, fosti membrii de sindicat ai S.I.P. Buzau. Ei au la dispoziție 14 camere duble, spatioase, cu baie proprie, bucătărie cu toate dotarile, sală de mese și grătar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: