EducaţieȘtirile zilei

Muzeu unic în regiune, înființat de Școala Gimnazială Măgura

MĂGURA, O LOCALITATE  MAI BOGATĂ!

Începând cu luna martie a anului 2022, la Măgura se deschide un muzeu extraordinar, care te poartă într-o călătorie în trecut. Şcoala Gimnazială Măgura are în sfârşit şi un muzeu plin cu exponate din vremea comunismului românesc. Acest muzeu a fost finalizat ca într-o mare familie, în care fiecare a avut câte o atribuţie.

Obiectele istorice au fost păstrate peste ani şi ani în casele profesorilor şcolii, și ale rudelor lor, până în acest moment, când au ajuns să fie păstrate în siguranță, într-un loc unde toată lumea le poate admira și nu mai sunt doar niște simple vechituri. A fost un serviciu foarte dificil, dar atunci când ai pe lângă tine oameni binevoitori, totul devine mult mai uşor.

Putem spune cu voce tare că atunci când un elev din zilele noastre intră aici, iar o persoană îi povesteşte cu mult entuziasm cum şi-a trăit copilăria alături de nişte obiecte care par că au viaţă, istoria se conturează în realitate, iar elevul poate intra într-o lume extrem de diferită. Cu un pas mic, unul puţin mai  mic şi altul mare, cultura românească poate învia, doar cu ajutorul a niște obiecte devenite valoroase peste noapte.

Este, poate, chiar singura şcoală din judeţul Buzău în care elevii pot învăţa istoria cu uşurinţă, fără a citi foarte mult, ci doar a învăţa din ceea ce văd. Bineînțeles, elevii din alte școli ale județului Buzău pot vizita acest muzeu și pot acumula informații noi, într-un mod mai interesant, care captivează atât adulții cât și copiii. Mai ales presupusele lecţii grele de istorie, studiate în ultima clasă a ciclului gimnazial, pot deveni altfel. Copiii pot înţelege altfel ce înseamnă termenul de „vremea lui Ceauşescu’” rostit deseori de părinţi. Pentru copii, este o lecție de istorie, iar pentru adulți, o călătorie cu scopul de a le trezi amintirile îngropate adânc în sufletele lor.

Mulţumim mai ales directorului acestei Şcoli Europene, care se mai poate lăuda cu ceva printre alte şcoli şi, mai ales, atunci când colegi din alte state europene vizitează acest colţ de rai. Încearcă, împreună cu cadrele didactice, să creeze niște activități interesante în școală. Astfel, școala nu mai poate părea un calvar pentru copii, reuşind să ducă la bun sfârşit toate planurile sale măreţe.

Ne considerăm cei mai norocoși elevi,deoarece avem la dispoziție toate instrumentele și materialele necesare unei învățări mai bune, ridicată la standardele europene, moderne. Toți membrii școlii au contribuit la realizarea acestui muzeu, cât și bunici, părinți și rude, care au păstrat obiectele vechi, în ziua de astăzi ajunse în vitrinele instituției noastre de învățământ.

Un articol scris de elevii Raisa-Paula MIREA și Robert-Marian BABA

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!