Știrile zilei

Neacordarea de prioritate, principala cauză a producerii de accidentelor în Buzău

În Buzău, evenimentele rutiere sunt la ordinea zilei. Fie că vorbim despre incidente soldate cu victime, fie despre impacturi în urma cărora doar mașinile ies șifonate, toate acestea au un numitor comun: prioritatea.

Cauza principală a producerii accidentelor rutiere -cel puțin în oraș – o reprezintă neacordarea de prioritate. Iar asta pentru că sunt șoferi care nu cunosc, realmente, semnificația indicatoarelor rutiere. Este și motivul pentru care unii dintre conducătorii auto trec prin STOP ca prin brânză și te mai și apostrofează, dacă ai tupeul să mergi regulamentar pe drumul tău.

În acestă dimineață, schema clasică a producerii unui impact pe motiv de neacordare a priorității a fost pusă în practică de un tânăr șofer care nu a respectat semnificația indicatorului Oprire. S-a întâmplat pe strada care trece pe lângă piața din Dorobanți, într-o zonă foarte circulată.

Impactul dintre autoturismul Audi care trebuia să oprească la STOP și Peugeot-ul femeii se deplasa regulamentar a fost inevitabil. Vestea bună, dacă se poate vorbi de așa ceva, este că nimeni nu a fost rănit. Imaginile cu mașinile avariate vorbesc însă de la sine.

Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul Peugeot-ului ar fi fost, de pildă, o bicicletă? Mai mult ca sigur acum am fi scris despre un accident mortal.

Ce se întâmplă zilnic pe drumurile din Buzău? Nimic deosebit față de ceea ce se întâmplă în toată țara. Un fenomen despre care credem că va lua amploare și pe care nu îl putem stăvili decât prin mai multă educație, informare și interacțiune cu toți participanții la trafic.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

  1. Pt ca imi place sa fiu sincer, este adevarat ce ai scris in articol.
    Strazile f aglomerate,pline de gropi etc etc ne fac sa nu mai respectam toate regulile de circulatie.
    Dar oare despre acele masini parcate pe colturi,in „buza intersectiei”,pana si dupa treceri imediat evident influentand vizibilitatea, CAND VEI SCRIE???
    Si aceasta situatie expusa de mine mai sus prezinta un real pericol, deci ar trebui luata in calcul!
    Salutări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close