SIC COGITO

Necaz mare, pentru locuitorii din Odăile, Cănești, Unguriu și Podgoria..

Riști să „te ia frezoanele” dacă deschizi ultima raportare a Prefecturii Buzău, legată de restricțiile impuse locuitorilor din Cănești, Odăile, Unguriu și Podgoria. Din cauza atingerii pragului de 1.5 cazuri de infectare cu virus la mia de locuitori, toate cinematografele (zona e plină de multiplexuri), instituțiile de cultură și sălile de spectacole vor putea primi spectatori pe doar o treime din locurile disponibile.

Știrea a căzut ca un trăsnet peste comunitățile din localitățile menționate, mai ales că, în această perioadă, ele gem de spectacole, filme 3D, reprezentații de teatru și de operetă.

De asemenea, funcționarea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00-23:00;

Viceprimarul Ionuț Apostu s-a numărat printre puținii oameni care au sesizat disproporția. Instinctul firesc, postarea unui text satiric pe Facebook:

IMPORTANT! DEZASTRU!!! 😄😄😄Cinematografele, hotelurile, restaurantele și cafenelele din Odăile, Cănești, Unguriu și Podgoria vor funcționa de astăzi la 30 la sută din capacitate!🤣🤣🤣Nu m-am putut abține să nu fac această postare după ce am citit comunicatul Instituției Prefectului de astăzi. 😋 E de râs dacă nu ar fi de plâns. ☹️ Nu poți să dai un comunicat doar copy-paste cu măsurile din lege fără să gândești un pic asupra realităților județului. Oamenii din comunele respective nu au cinemtograf de 30 de ani. Poate nici nu au avut vreodată! Nu au hoteluri și restaurante….nimic….Și se mai întreabă de ce oamenii nu respectă măsurile autorităților….pentru că sunt comunicate aiurea… PS Am uitat să vă spun că s-au interzis și festivalurile și concertele la Odăile și Cănești….e jale!😆😆😆😆😆

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul comunelor Cănești, Odăile, Unguriu și Podgoria, incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

În realitate, angajații departamentului de comunicare din Guvern și prefecturi sunt cumva constrânși să opereze cu astfel de termeni tehnici. Din întâlnirea statisticii seci și a comunei îndepărtate de la munte se poate naște însă o adevărată tragi-comedie. Pentru cine sunt restricțiile de la Cănești, câtă vreme localitatea cu mai puțin de 800 de suflete n-are nici cinematograf, nici sală de spectacole?

În orice caz, chiar dacă nu se bucură de tentațiile enumerate mai sus, locuitorii comunelor afectate sunt rugați să respecte regulile impuse de autorități pentru că, până una-alta, ele sunt acolo conform voinței populare și ni le merităm din plin!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button