Știrile zilei

Nevaccinații își vor plăti singuri testele, dacă vor să aibă aceleași drepturi ca vaccinații

Persoanele navaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni își vor plăti singure testele pentru a fi primite la serviciu, în sediile instituțiilor, în mall-uri și în alte unități comerciale.

Portrivit lui Raed Arafat, refuzul de a te vaccina presupune asumarea unei condiții și respectarea unor restricții. De aceea, nevaccinații își vor plăti singuri testele, dacă doresc să aibă aceleași drepturi ca persoanele vaccinate.

Același Raed Arafat a precizat că sunt acceptate testele antigen și PCR.

 • Cât costă 48 sau 72 de ore de libertate?

Pentru a te bucura de 48 de ore de libertate, ai nevoie de 70-75 de lei, atât cât costă un test antigen. Pe cel mai ieftin l-am găsit la Synevo și costă 70 de lei. Dacă rezultatul va ieși negativ, atunci ți se va elibera un document valabil 48 de ore, timp în care te poți bucura de aceleași drepturi ca o persoană vaccinată.

Pentru 72 de ore de drepturi depline, un român ar urma să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. Atât costă un test PCR efectuat într-o clinică privată.

Restricțiile vor intra în vigoare luni, 25 octombrie 2021 și vor fi valabile 30 de zile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

 1. În mod clar cei nevaccinați vor avea o viață grea de dus, pentru că deja nu mai au voie în restaurante, mall-uri etc. Având în vedere că ieri a fost un număr record de vaccin-uri, se pare că lumea începe să se vaccineze.

 2. Este fantastic sa vezi ca Statul, cel pe care il respecti, il finantezi si chiar il iubesti, se da peste cap ca sa-ti ia libertatea PENTRU A-TI FI BINE! Ca tu esti un tembel, un sub-om, o maimuta fara par care nu stie cum sa se fereasca de un virus (evident ca esti idiot daca te gandesti deja „Cum sa ma feresc de un virus, e un virus…” si de-asta el, Statul, trebuie sa actioneze asa) asa ca nu meriti sa fii liber, riscul fiind prea mare.

  Ca sa nu mai mentionez ca esti tembel si nu vrei sa te vaccinezi. Sa te intepi de 2-3-4-5-nspe ori cu serul minune, cu „solutia pentru invingerea pandemiei”. Nu c-ar fi o notiune abstracta folosita pentru a defini o epidemie extinsa la nivel planetar (daca nu stii ce-i aia pandemie, chiar ca-i grav).

  Si, ca veni vorba de acest vaccin minune, cred ca se nasc niste intrebari pe tema dumnealui (trebuie respectat, e pregatit sa salveze omenirea, va aparea si in Avengers , e un super-erou).

  Asadar: bazandu-ne pe experientele anterioare pe care le-am avut in acest „colt” minunat de lume, Europa de Est, cand din „Vest” venea salam care nu era chiar salam, detergent care nu era chiar detergent, suc care nu era chiar suc, ar fi (oarecum) logic sa tragem concluzia ca „vaccinul” din acele recipiente ar putea sa nu fie chiar vaccin? Ma gandesc ca intrebarea e legitima, mai ales ca NICI MACAR O SINGURA INSTITUTIE ROMANEASCA nu a catadicsit , macar de curiozitate, sa ia cateva sticlute de-alea, la intamplare, si sa le faca o analiza. Asa, ca sa confirme minunea.

  Nema, nimic, zero, nimeni in tara asta n-a fost curios sa analizeze ce minune minunata o fi in sticlutele alea! A zis uniunea (sovietica) Europeana ca e bun, e bun. C’asa-i la colonie, nu?

  Sper sa nu fiu inteles gresit, nu sunt impotriva vaccinurilor. De fapt sunt chiar pentru vaccinuri, au reusit sa ne creasca speranta de viata cu ani buni (de genul deceniilor). Atat doar, vaccinul tre’ sa fie vaccin. Pe probe si teste. Nu pe vorbe si cafele baute la interior.

  Zic si io. Neintrebat.

  P.S. Si chiar daca „vaccinul” e pe bune vaccin, si chiar daca scade sansele de a sucomba, de ce mintile luminate care ne conduc (din care, cel putin dupa nume, nimeni un prea pare a fi roman) insista sa se opuna TESTARII GRATUITE? Vaccinat, nevaccinat, minunat, ne-minunat, daca nu esti testat plimbi virusul pe planeta tot intr-o fericire. Daca mai esti si sarac…
  Dar na, „specialistii” iau decizii „specialiste”. Apropo, stie cine UN SINGUR „SPECIALIST” care e in comisia-vietii-de-luat-decizii-cretine-pentru-a-tine-fraierii-in-casa-ca-asa-e-ordin-de-la-stapani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: