Economic

Nicio veste bună pentru Buzău..

Mall-urile din Buzău rămân închise. Este concluzia la care poate ajunge oricine, asta în ciuda titlurilor voit optimiste inspirate și de declarațiile premierului Ludovic Orban.

Dacă deschizi site-urile din știri din România, vei avea senzația că vine „marea relaxare”. Totuși, cel puțin din spusele prim-ministrului, viața noastră se va desfășura cam în același registru coercitiv și după 15 mai.

  • Treaba-i bună, dar mai durează.

De pildă, Ludovic Orban a anunțat că, după 15 mai, o parte dintre magazinele care funcționează în marile centre comerciale se vor redeschide, chiar dacă, per ansamblu, mall-urile vor rămâne închise cel puțin până la finalul lunii. (ObservatorNews).

Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise. Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență”, a declarat Ludovic Orban.

  • Se deschid, dar rămân închise.

Tot practic, la Buzău, mall-urile vor rămâne închise în continuare. Pe de o parte pentru că în ele nu există niciun magazin cu intrare din stradă, iar pe de altă parte pentru că în Shopping City, din categoria enunțată de Orban, nu există decât o…farmacie.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri, și despre măsurile care vor rămâne în vigoare după data de 15 mai, când România intră în stare de alertă.

Am hotărât că vor fi permise și deplasările în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care, în momentul în care noi le vom hotărî, le vom prezenta public. Președintele României a anunțat că, după Starea de urgență se va institui Starea de alertă. Această stare de alertă ne permite să luăm decizii care apără cetățenii români de riscul de infectare, care au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Sunt convins că românii înțeleg necesitatea acestor măsuri care trebuie continuate după data de 15 mai și că le vor respecta! În analiza de risc epidemiologic, restaurantele în spații închise au cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 martie, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise”, a mai spus premierul.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!