Administrație

Nu e un cartier rezidențial, ci o comună de lângă Buzău

Cine spune că mediul rural de la noi a stat pe loc n-a vizitat comunele Mărăcineni sau Gălbinași. Aflate în imediata vecinătate a municipiului, cele două localități considerate extensii ale Buzăului au avut și noroc de primari. 

Dacă povestea primarului „Titel” de la Mărăcineni o știe un județ, despre Gălbinași s-a scris mai puțin, iar asta pentru că localitatea a cunoscut un reviriment deosebit mai ales în ultimii patru ani de mandat ai lui Dumitru Dragomir.

De pildă, în cei patru ani de când se află la cârma comunei, edilul a reușit să asfalteze aproape în totalitate străzile pe care, înainte, de umpleai de praf. Așa se face că populației stabile de circa 5000 de locuitori i se adaugă buzoieni care cumpără aici terenuri pentru a-și construi case și, astfel, a scăpat de aglomerația urbană.

Aproape în fiecare zi, administratorii paginii „Comuna Gălbinași” postează imagini din timpul activității edilitare. Așa am aflat că aici se continuă lucrările de asfaltare și se construiesc o școală, o grădiniță, un cămin cultural și un sediu nou pentru primărie.

Dacă Mărăcineni și Gălbinași au redus din statutul de simplă comună rurală, sunt și localități care au pierdut ritmul modernizării. Despre ele vom vorbi însă într-un material următor.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

 1. Da sa stiti ca alti fac pentru comunele lor da veniti la merei prin sate sa vedeti ce asfaltari au facut pe ulite!

 2. Asta este reclama mascata inainte de alegeri.
  In tot judetul ne „mandrim” cu 2,3 comune asa zise asfaltate???
  Eu te sfatuiesc sa ies la pas periferiile acestor comune sa vezi gunoaiele cum „baltesc” pe margini de rauri ori posibile surse de apa!oare ăia cu ajutor social ce fac???
  De curand (pana in pandemie clarrr)am fost nevoit sa ajung in VALEA SALCIEI SI CISLAU. FEREASCA DUMNEZEU…TE INGHIT PETURILE SI GUNOAIELE.
  AI FACE BINE DESPRE GUNOAIE SA SCRII. NU DESPRE AFARA VOPSIT GARDUL IAR IN CURTE LEOPARDUL!!!RUSINE ACELOR PRIMARI CARE PLATESC PT PUBLICITATE.
  SA LASI COMENTARIUL PE SITE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: