Utile

Nu lăsa durerea să-ți controleze viața: află cum poți trata și preveni o hernie de disc

Să te confrunți cu hernia de disc se poate simți ca o luptă constantă împotriva durerii și disconfortului. Dar nu trebuie să fie așa. Există multe opțiuni de tratament disponibile care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea apariției altor afecțiuni. Descoperă în continuare ce cauzează o astfel de afecțiune, cum să recunoaștem simptomele și, cel mai important, cum să tratăm și să prevenim ca aceasta să se manifeste din nou.

Ce este o hernie de disc și cum apare?

hernie de disc este o leziune vertebrală frecventă care apare atunci când măduva spinării sau terminațiile nervoase sunt comprimate, ca urmare a deplasării discului dintre vertebrele coloanei. Apare adesea din cauza oboselii coloanei vertebrale de-a lungul timpului, dar poate fi cauzată și de o traumă sau o accidentare subită. O postură incorectă, ridicarea de greutăți și mișcările repetitive pot contribui la dezvoltarea unei hernii de disc cervicale sau lombare.

Care sunt simptomele herniei de disc?

Printre simptomele comune se numără durerea, amorțeala, furnicăturile și slăbiciunea în zona afectată. Pentru hernia de disc cervicală, aceasta se manifestă de obicei prin durere sau furnicături la nivelul gâtului și al brațelor, în timp ce o hernie de disc lombara se manifestă adesea prin durere sau amorțeală în partea inferioară a spatelui și la nivelul picioarelor. În cazuri mai grave, hernia de disc poate provoca, de asemenea, dificultăți de mers, pierderea controlului vezicii urinare sau al intestinelor și spasme musculare.

Diverse metode de tratament pentru hernia de disc lombară sau cervicală

Dacă suferi de hernie de disc lombară sau cervicală, există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru a te ajuta să ameliorezi durerea și disconfortul. Tratamentele non-chirurgicale pot include fizioterapie și medicamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau relaxante musculare. În unele cazuri, pot fi recomandate, de asemenea, injecțiile epidurale pentru a ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea durerii.

Pentru cei care nu răspund la tratamentele non-chirurgicale, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Procedurile chirurgicale comune pentru hernia de disc includ discectomia, dar și abordările mai puțin invazive, precum artroplastia cervicală care presupune înlocuirea discului afectat cu o proteză mobilă.

Modificări ale stilului de viață pentru prevenirea și gestionarea acestei afecțiuni

Efectuarea unor modificări ale stilului de viață poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni suplimentare și la gestionarea simptomelor. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să menții o postură bună, atât în timpul șederii, cât și în picioare. Acest lucru înseamnă să îți menții spatele drept și să eviți să stai aplecat. În plus, practicarea unor exerciții fizice regulate care pun accentul pe forța și flexibilitatea corpului poate contribui la susținerea coloanei vertebrale și la reducerea presiunii asupra discurilor

Lucrând îndeaproape cu medicul tău, puteți dezvolta un plan de tratament personalizat care să răspundă nevoilor tale specifice. Preia controlul asupra sănătății tale și caută tratamentul de care ai nevoie pentru a trăi o viață cât mai frumoasă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Problemele de spate sunt destul de frecvente, mai ales la sportivi. Ar trebui să fie monitorizate, deoarece pot duce la complicații. Acesta este un articol destul de interesant. Cred că se pot găsi destul de multe informații pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button