Știrile zilei

O femeie din Buzău a reușit să stoarcă 70.000 de lei de la fiul unui medic, după ce l-a „agățat” pe Facebook

Escrocii au ajuns să folosească rețelele sociale ca mijloace de a ajunge mai repede la potențialele victime. Un bărbat din Câmpina – de 47 de ani, fiu de medic – a plătit 70.000 de lei în contul celei care credea că va fi marea sa dragoste, dar nu s-a ales decât cu o pierdere financiară, scrie max-media.ro.
Povestea a început când bărbatul a zărit-o pe ea, pe Facebook. I-a picat cu tronc de la bun început, așa că a intrat în discuție online. Femeia, care videochatse numea Monica Petcu (37 de ani) și nu era la prima faptă de acest gen, i-a câștigat mai întâi încrederea câmpineanului, spunându-i că e din județul Brașov și că are gânduri serioase.
Au urmat schimburi prelungite de mesaje, începând din iulie 2015. La un moment dat, a apărut un scenariu care ar fi trebuit să-i dea de gândit amorezului.
Individa a sunat și a spus bărbatului din Câmpina că a trecut prin Ploiești și i s-a furat geanta cu acte și bani. Și a cerut să o împrumute cu 60 de lei. Suma nu era mare, tocmai pentru că escrocii folosesc acest gen de situații ca să verifice naivitatea victimelor. Și cum a primit banii, femeia a continuat să-i ceară și alte sume. Astfel, a dat de înțeles că ar vrea să se căsătorească, dar rudele îi cer 10.000 de lei. Și i-a primit rapid.
Încântată de reușită, escroaca a supralicitat, ajutată de complici. Aceștia din urmă l-au sunat pe bărbat și au început să-l amenințe. Ba că o să fie acuzat de clonare de carduri, bă că mama sa va fi lovită de mașină, ba că va avea plângere la DNA. În pofida evidențelor, bărbatul din Câmpina nu s-a dus la poliție, ci a cedat șantajului. A mai trimis alți 60.000 de lei, încât ajunsese să-și vândă terenurile ca sa facă rost de sumele tot mai mari care i se solicitau. Într-un final, secătuit de bani, el s-a decis să depună o plângere penală.
Individa de pe facebook a fost identificată de polițiști, dar nu în județul Brașov, ci la Buzău. Acolo mai fusese condamnată, dar nu definitiv, pentru același gen de faptă, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Acum, escroaca a primit control judiciar pe 60 de zile și urmează să fie judecată pentru înșelăciune și șantaj. Banii nu îi va putea returna curând, deoarece susține că i-a cheltuit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button