Anunțuri

O importantă instituție din Buzău își construiește sediu pe locul fostei maternități (ANUNȚ PUBLIC)

Primăria municipiului Buzău anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a unui act cu caracter normativ. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului „Construire sediu DRDP Buzău”.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, instituție cu un rol major în construirea de noi drumuri, printre care și Autostrada A7, va avea un sediu propriu într-o clădire ce va apărea pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării.

În total, DRDP Buzău a primit un teren de apriximativ 4000 de metri pătrați din lotul fostei maternități. Cea mai mare parte a suprafeței va fi ocupată de spații administrative și de parcare. Conform proiectului, în incintă ar urma să existe și o parcare subterană.

Iată, mai jos, anunțul public al Primăriei Buzău:

ANUNȚ PUBLIC

Astăzi, 15.02.2024, primarul Municipiului Buzău anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului act cu caracter normativ:

PROIECT DE HOTĂRÂRE NR. 40/14.02.2024 pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal “CONSTRUIRE SEDIU D.R.D.P. – BUZĂU (SPAȚII BIROURI)”.

Înscrisurile aferente proiectului de act normativ sunt:

-proiectul de hotărâre, împreună cu anexa;

-înscrisurile invocate în preambulul proiectului de hotărâre.

Documentația poate fi consultată:

 • pe pagina de internet a instituţiei, la primariabuzau.ro .  
 • proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul de relaţii cu publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 22.02.2024, ora 10:00:   

 • ca mesaj în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected];
 • prin poştă, pe adresa: Buzău, Piața Daciei, nr. 1, județul Buzău;
 • la sediul instituţiei, la Registratură, la adresa: Buzău, Piața Daciei, nr. 1, județul Buzău.

 Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.

În situația în care în perioada de transparență decizională apar noi modificări legislative, tarifele din proiectul de hotărâre vor fi modificate potrivit acestor prevederi legislative.
      Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0238.723.371, e-mail: [email protected], persoană de contact: Jipa Petronela.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,

Constantin TOMA

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

13 Comments

 1. De ce nu au făcut mai multe parcări acolo. Chiar era nevoie în zona respectivă. Se mai construiește și o clinică privată

 2. Si o parcare publica subterana era potrivita acolo.
  Pozitionata aproape de gara, vis a vis de Liceul Hasdeu, etc., cu posibilitatea de a fi utilizata ca adapost in cazuri de forta majora…
  Dar cine sa gandeasca si sa fie de acord cu asa ceva ? Toma faliment, in nici un caz ! Il depasesc astfel de proiecte.

 3. DIRECTIA DE DRUMURI in oras ? Locul acestei institutii este undeva la periferie , pe centura , nu in centrul orasului .

 4. … așa au murit și celelalte proiecte : că ANL,că judecătorie… doar hoție și interese meschine. NIMIC PENTRU CETĂȚENI! NIMIC PENTRU TINERI! Acesta este sloganul partidelor politice.

 5. judecatorie,locuinte pentru medici cate destinatii si in final inca un spatiu expozitional cultural pentru buzoienii avizi de cultura.Sta de ani de zile nefolosit cand se putea amenaja o parcare cu un minim de investitie.Dar cand nu iese spaga nu intereseaza pe nimeni cetateanul.

 6. DRDP în buricul orașului ?
  Dar la o mare universitate cu o facultate de informatica și un institut de cercetare în domeniul IT,cu ateliere și laboratoare de cercetare unde să se pregătească tinerii în meseria viitorului,nu se gândește nimeni ?
  Unde să muncească tinerii informaticieni IT-isti pe plan local să nu mai plece să dezvolte alte orașe cum sunt Clujul,Iași-ul sau Timișoara ?
  Uitați-vă la ce nivel a ajuns Clujul cu unul dintre cele mai mari centre IT din țară.
  Dar nu,la noi nu se gândește nimeni la așa ceva,se gândește doar acolo unde ies comisioanele grase.
  DRDP face parte din marea familie CNAIR, acolo unde se sifonează cele mai mari sume de bani publici,iar administrația noastră se orienteaza bine.

 7. Din nou politicul a învins! Soția directorului de la Drumuri și Poduri pe un post important in Instituția prefectului Buzău! A învins chiar și Ministerul Justiției! No comment!

 8. @Valentin
  Campus universitar se incearca a se face la granita administrativa a municipiului Buzau cu UAT Vernesti, in campul de vis-a-vis de Depozitul utilizat de Ursus.
  Lucrez la un material despre aceasta bombiță imobiliară pe care o incearca tommy boy, dupa rateul cu Tintestiul si destul de greu incercatul proiect al spitalului municipal din campul ”oferit” de catre un binevoitor de la limita cu UAT-urile Merei, Stalpu, Costesti, Tintesti. Totul este despre utilitati gratis pentru proprietarii din zona (asta documentez acum), pentru a le creste gratuit valoarea imobiliara, restul e doar de ”frumos”.
  Uimitor insa cum incape acest lot al fostei maternitati atatea edificii wanna be. Din ce-mi amintesc, au fost pe rand locuinte de serviciu pentru medici, parc, acum sediu pe jumatate din spatiu… As avea rabdare, legislatia si inteligenta necesare in realitatea din tteren mereu i-au fentat pe ai nostri edili.

 9. Nu înțeleg de ce comentati aici fraților. Aveți în anunț o adresa de mail. Acolo tb sa scrieți dacă vreți sa conteze ce gândiți voi.
  Aici scrieți de pomană. Și eu vreau centru universitar. E singurul care ar tine tineretul în Buzau. DRPD are nevoie de sediu în afara orașului nu în buricul târgului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!