Știrile zilei

O nouă destinație pentru clădirea Consiliului Județean de pe strada Chiristigii

„Casa Presei” de pe strada Chiristigii devine spațiu de birouri pentru Consiliul Județean Buzău. Reabilitată în ultimii ani, clădirea nu ar mai fi prezentat interes pentru entitățile mass-media, care nu s-au înghesuit să participe la licitație pentru închirierea spațiilor. Prin urmare, consilierii județeni au aprobat o nouă destinație pentru aceasta, și nume cea de spațiu pentru birourile administrației județene.

Destinația de clădire petru presă a fost stabilită în 2015 de Consiliul Județean Buzău, iar de atunci, numeroase entități mass-media au beneficiat de contracte de închiriere pentru spații în acest imobil.

Clădirea a intrat însă într-un proces de reabilitare, care s-a încheiat în decembrie 2022. Cu menținerea destinației activități de presă și respectarea prevederilor Codului Administrativ, prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 266/2023 s-a aprobat organizarea licitației publice pentru închirierea unor spații în imobilul reabilitat.

S-au derulat două runde de licitație, în perioada ianuarie – februarie 2024 procedură în care a participat – surprinzător – o singură entitate mass-media care, de altfel, și-a adjudecat două dintre spații.”, se arată într-un proiect de hotărâre al CJ Buzău.

În ședința ordinară a lunii martie, consilierii județeni au aprobat schimbarea destinației clădirii, aici urmând să funcționeze noi birouri ale Consiliului Județean Buzău.

Precizez că prin propunerea de schimbare a destinației spațiilor imobilului din strada Chiristigii nr. 3 în spații cu destinația birouri activități Consiliul Județean Buzău este fundamentată prin competențele noi stabilite de Legea nr. 296/2023 autorității publice județene de preluare sub autoritatea sa a activităților din domeniul tineretului și familiei, sportului coroborat cu participarea Județului Buzău ca membru fondator/asociat în organizații neguvernamentale (ADI, cluburi sportive, GAL – uri etc.).

De asemenea, sunt preconizate atribuții ale Consiliului Judeţean Buzău de înfiinţare în aparatul de specialitate a ghișeului unic de eficiență energetică. În acest context, este o realitate ca spațiul administrativ existent al Consiliului Județean Buzău în Palatul Administrativ nu poate fi reorganizat pentru a răspunde și noilor cerințe.” se mai arată în proiectul de hotărâre.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!