EconomicȘtirile zilei

O nouă fabrică în Buzău

Marius Ghica, director financiar al Green Group, a anunțat că luna aceasta va da în folosință o fabrică nouă de reciclare a electrocasnicelor la Buzău.

Luna aceasta dăm în folosinţă o fabrică nouă de reciclare a electrocasnicelor la Buzău. Avem pusă în funcţiune o instalaţie de reciclare şi tratare a deşeurilor de PET în Slovacia. În Lituania avem în curs o investiţie în modernizarea instalaţiilor de reciclare pe care le avem deja”, a declarat Marius Ghica pentru zf.ro.

Grupul de firme Green Group este activ în domeniul reciclării, fiind controlat din anul 2016 de fondul de investiții Abris Capital Partners. La începutul acestui an, GreenWeee, companie care se ocupă cu reciclarea electrocasnicelor, parte din Green Group,  a anunțat că va continua să investească în modernizarea unităților de colectare și reciclare.

În 2023, grupul nostru de firme va continua să investească în modernizarea capacităţilor existente de colectare şi reciclare, dar şi în dezvoltarea de noi fabrici şi hub-uri de colectare deşeuri. De exemplu, pentru GreenWeee, începutul anului va aduce deschiderea celei de-a treia fabrici de reciclare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice – n. red.) în România, o investiţie în valoare de 15 milioane de euro”, a anunțat Marius Costache, CEO al GreenWeee.

Tot în 2023, grupul are în plan şi finalizarea unei noi fabrici de reciclare a sticlei, o investiţie de peste 10 milioane de euro, care va procesa atât ambalaje de sticlă, cât şi sticlă plană, astfel ajungând la o capacitate de 260.000 de tone pe an pentru GreenGlass, parte din Green Group.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Buzoienilor li se potriveste cel mai bine traiul din gunoaie,n am depasit timpurile cand etnia locuitoare din Simileasca scormonea imprejmuirile zidite in care se arunca gunoiul.In orasul asta betonam,pavam,asfaltam,taiem copaci,impadurim groapa de gunoi si asteptam investitori in reciclarea gunoaielor.Cel mai de pret bun al orasului sunt gunoaiele de la cele umane la cele materiale.

  2. Perfect ADEVARAT! Oricat ne-am da dupa degete, ce ati spus dvs dl. REALIST este total adevarat. Va felicit pentru postare! Bv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button