Articolul zileiȘtirile zilei

O nouă sală de evenimente, în municipiul Buzău

Deschisă pe strada Colonel Buzoianu, lângă Școala Nr. 8, Boza Cafe are o poveste intersantă.

După inaugurarea BOZA CAFE&LOUNGE, cafeneaua-restaurant cu un design unic în Buzău, administratorii localului au inaugurat și sala de evenimente de la etaj, care poate primi până la 80 de participanți. De altfel, Boza Cafe reprezintă cea mai recentă apariție de pe piața de evenimente din Buzău.

Într-o perioadă în care antreprenorii au fost extrem de atenți cu investirea propriilor bani, Dorel Vlad a avut curajul de a porni o afacere în domeniul restaurantelor. A făcut-o cu cap, dând clădirii de lângă Școala Nr. 8 mai multe utilități.

La parter funcționează cafeneaua-restaurant, locul în care buzoienii pot merge să ia masa, să bea o cafea sau pur și simplu să petreacă timp într-un cadru relaxant. La etaj funcționează sala de evenimente, care poate primi până la 80 de participanți. Aici se organizează petreceri private, de la cununii și botezuri până la majorate și zile onomastice.

La etajul doi al clădirii funcționează bucătăria. Pentru că Boza este ”expertă” nu doar în asigurarea unui cadru relaxant pentru oaspeții săi, ci și pentru mâncarea tradițională. Cârnații, pastrama și carnea sunt pregătite după rețete proprii și afumate tradițional, într-o gospodărie agricolă.

De asemenea, localul pregătește și meniul zilei.

Situat chiar lângă Școala Gimnazială „Nicu Constantinescu”, pe o stradă încărcată de istorie, localul poartă o denumire sugestivă pentru municipiul Buzău: Boza, așa cum apare orașul nostru în 1507, pe vechile hărți poloneze și ungurești.

Istoria te întovărășește și în interior, acolo unde pereții sunt panotați cu imagini ale Buzăului de odinioară. Sunt poze vechi din oraș, care amintesc de un Buzău mult mai cald, mai primitor și mai aerisit.

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

    1. Locurile de parcare sunt un pic mai departe. Pe drumul spre Ploiesti la benzinaria Mol care nu mai functioneza… dar de ce intrebati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: