Știrile zilei

O secție a Spitalului Județean Buzău, în pragul colapsului

Situație îngrijorătoare, pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Din cei patru medici care activează aici, trei au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, secția rămânând în grija unui singur specialist.

Problemele pe secția ORL a spitalului au început săptămâna trecută, atunci când vestea infectării unui medic în vârstă de 42 de ani a căzut ca un trăsnet. Anterior, un medic de pe secția Medicină Internă fusese confirmat pozitiv după ce consultase un pacient infectat cu coronavirus.

Imediat, virusul s-a răspândit pe secția ORL, acolo unde nu mai puțin de trei medici au fost testați, confirmați și trimiși la București pentru îngrijiri de specialitate. Starea lor este bună, urmând ca, în zilele următoare, să fie externați.

Doi dintre medicii de pe ORL au fost confirmați săptămâna trecută, fiind vorba despre un medic de 42 de ani și despre o doctoriță de 31 de ani. Cel de-al treilea a primit diagnosticul luni, la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde a mers pentru că se simțea rău.

Cadrul medical, o femeie de 54 de ani, care a primit diagnosticul de COVID-19 la unitatea medicală din București, avea două teste negative efectuate la Buzău, în decurs de o lună iar în București a mers pentru că se simțea rău, acuzând alte probleme de sănătate. A fost testată conform protocolului, dar și pentru că între timp soțul său, medic la Obstetrică Ginecologie în Spitalul Municipal din Rm.Sărat, a fost confirmat cu COVID-19.

Între timp, numărul infectărilor cu noul coronavirus la Buzău a crescut ușor, ajungând la 164 de cazuri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. „…avea două teste negative efectuate la Buzău…”
    Testele fusesera facute cu noul aparat minune cu care se lauda dl Toma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: