Știrile zilei

O șosea precum Transalpina ar urma să conecteze județele Buzău și Vrancea

O șosea de anvergura Transalpinei ar urma să se construiască, în următorii ani, în zona Carpaților de Curbură, potrivit unui plan ambițios anunțat de autoritățile din Vrancea. Drumul ce va străbate zone pitorești să facă legătura între Munții Vrancei și cei ai Buzăului.

Cele două județe au zone de o rară frumusețe și adevărate peisaje care îți taie respirația. Ele ar deveni cu siguranță un magnet, dacă proiectul comun al celor două administrații județene s-ar concretiza.

Primul pas spre realizarea acestui îndrăzneț proiect îl constituie reabilitarea Drumului Național 2N și a unui pod peste Râmnicu Sărat, care va asigura legătura între localitatea vrânceană Jitia comuna buzoiană Bisoca.

Potrivit autorităților vrâncene, lucrările la pod ar urma să înceapă chiar în vara aceasta, atunci când va începe și construirea unei porțiuni de drum care face legătura între Buzău și Vrancea. Drumul, care va străbate munții, va fi o adevărată încântare pentru drumeți.

Deși este încă devreme pentru avansarea unui termen privind finalizarea proiectului, se estimează că o primă legătură peste munți între Buzău și Vrancea ar urma să fie gata chiar anul viitor. În prezent, drumul dintre cele două județe, prin zona Bisoca, este impracticabil.

Autoritățile privesc însă mai departe, în perspectiva conectării zonei Soveja – Lepșa din Vrancea cu zona montană a județului Buzău.

Probabil că va mai trece timp până când strategia se va concretiza, însă important este că bazele au fost puse, cele două administrații județene fiind partenere și în cadrul altor proiecte ce au în prim-plan dezvoltarea turistică a regiunii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button