ReportajSocialȘtirile zilei

O tânără din Buzău se dedică unei cauze nobile: A înființat un grup de sprijin pentru buzoienii defavorizați

„Împreună pentru buzoieni” se numește grupul din care fac parte 23 de oameni de bine și ale căror baze au fost puse de Diana Rus. Buzoianca de 30 de ani, care nu mai suportă să vadă oameni săraci, a decis să ia pe cont propriu o acțiune deloc simplă, dar care pornește din suflet și merge către semenii aflați în nevoie: lunar, cei 23 strâng benevol sume de bani din care cumpără alimente și produse de igienă pentru oamenii nevoiași.

Ideea unei astfel de campanii umanitare s-a născut în jurul sărbătorilor de iarnă, atunci când toți suntem mai buni și mai deschiși către ajutorarea aproapelui. Numai că tânăra Diana Rus și-a dat seama de un aspect care multora dintre noi ne scapă: Faptele bune se pot face nu doar de Paști și Crăciun.

De aceea, tocmai din această nevoie, a apărut un grup de buzoieni cu suflet mare, care, de la sfârșitul anului trecut, ajută în fiecare lună persoane cărora soarta le-a zâmbit mai puțin, prin donații de alimente și îmbrăcăminte în special.

„Cazurile sunt diferite: poate fi vorba de o familie numeroasă, de bătrâni bolnavi și singuri sau de oameni cu dizabilități. Grupul se numește <Împreună penru buzoieni> și este format din 23 de membri.”, a declarat Diana Rus, care a acceptat cu greu ca imaginea ei să apară în acest material.

Grupul a apărut din dorința de a ajuta oamenii din Buzău cu posibilități financiare limitate. În fiecare lună, membrii lui aleg un caz social și donează cele necesare fiecărei familii sau persoane, în special alimente și îmbrăcăminte. Banii sunt cheltuiți juducios, iar toate bonurile fiscale sunt postate pe grup, acolo unde fiecare membru are posibilitatea să le vadă.

Sumele pe care le strâng lunar membrii grupului, în mare parte oameni simpli, cu salarii modeste, nu depășesc câteva zeci de lei. Pentru cei nevoiași însă, produsele cumpărate cu ei sunt mană cerească.

Până acum, „Împreună pentru buzoieni” a ajutat șase cazuri sociale. Reprezentanții acestei mișcări spun totuși că nu își doresc publicitate și nici vreun folos pentru sine, vrând mai degrabă ca acțiunile pe care le întreprind să rămână discrete.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button