Sport

Omul serii, un buzoian de 18 ani!

Unul dintre marcatorii FCSB în derby-ul de aseară cu Dinamo este Cristian Dumitru, revelația fotbalului buzoian și o mare speranță a sportului cu balonul rotund. 

În vârstă de 18 ani, Cristi este încă elev al Liceului cu Program Sportiv. Pe elevul născut și crescut la Stăncești (Vadu Pașii) îl așteaptă un an greu, pentru că a a ajuns în clasa a XII-a și va susține bacalaureatul, însă viitorul sună bine pentru vârful care a marcat aseară în poarta lui Dinamo.

Intrat pe teren în minutul 60, în locul lui Adi Popa, cel care deschisese scorul în prima parte, Cristi Dumitru a reușit, în 25 de minute, să ofere o pasă decisivă și să marcheze un gol, realizări ce o fac pe FCSB favorită la calificarea în finala Cupei României.

Cristi Dumitru a ieșit prima dată în evidență în minutul 74, când a depășit în viteză defensiva adversă și, după două încercări de a marca, i-a pasat lui Darius Olaru, care a făcut 2-0. Șase minute mai târziu, Cristi Dumitru a fost găsit perfect de portarul Andrei Vlad. Tânărul atacant s-a distrat cu fundașii centrali ai lui Dinamo și a punctat pentru 3-0.

Mă bucur că am reușit să marchez, am doar 18 ani, trebuie să continui să muncesc. De mic mi-am dorit să joc într-un derby. Am condus meciul de la un capăt la celălalt, putea fi diferența mult mai mare chiar și pauză. Familiei mele dedic golul, iar tricoul îl voi pune în ramă, să-l păstrez.

Va fi greu pentru Dinamo să revină, va fi o finală deschisă cu Sepsi. Nu știu ce va fi pe viitor, eu am dat tot ce am mai bun pe teren. Colegii de pe bancă mi-au spus că voi reuși să marchez, am avut încredere în mine”, a declarat Cristi Dumitru, la finalul meciului cu Dinamo.

Cristi Dumitru este unul dintre jucătorii evidențiați de Mihai Stoica la Academia celor de la FCSB. În ianuarie, când atacantul era împrumutat la Academica Clinceni, directorul sportiv al ”roș-albaștrilor” a insistat pentru revenirea atacantului, comparat cu Sergio Aguero, sub comanda lui Bogdan Vintilă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button