Știrile zileiEducaţie

Palatul Copiilor Buzău, printre cele șapte școli care se modernizează cu fonduri din PNRR

Palatul Copiilor Buzău va beneficia de fonduri europene pentru investiții în mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație, în urma aprobării unui proiect depus de conducerea școlii în cadrul PNRR.

Luna trecută, președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat că șapte unități de învățământ din județ vor beneficia de investiții cu bani europeni, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Printre cele șapte unități de învățământ se numără și Palatul Copiilor Buzău, împreună cu structurile sale (cluburi ale copiilor din județ).

Anul trecut, instituția condusă de prof. dr. Veronica Trandafir (foto) a elaborat un proiect de modernizare și dotare a mai multor săli de clasă. După selecția proiectelor, Palatul Copiilor Buzău a primit vestea că se află printre cele șapte școli câștigătoare, alături de cinci instituții de învățământ din municipiu și de una singură din mediul rural (Liceul Tehnologic Lopătari).

Printre rezultatele proiectului, care are o valoare totală de 9.209.683,41 lei, se numără:

  • 4 laboratoare de informatică cu echipamente digitale;
  • 111 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe, cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;
  • 110 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe, cu mobilier și materiale didactice;
  • 3 laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar dotate cu mobilier specific,  materiale didactice specifice si echipamente digitale;
  • 19 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale;
  • 3 ateliere de practică cu materiale, echipamente didactice si echipamente digitale.

Celelalte șase unităţi de învăţământ de învățământ beneficare ale proiectului sunt:

  • Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău;
  • Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău;
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău;
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat;
  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Buzău (CJRAE);
  • Liceul Tehnologic Lopătari.

Durata de implementare a proiectului de modernizare a școlilor respective va fi de 18 luni. Astfel, până la finele anului 2024, unitățile de învățământ de pe listă ar urma să aibă laboratoare de informatică sau științe moderne, table interactive, mobilier nou, materiale necesare la orele de sport.

  • Cursuri gratuite la Palatul Copiilor Buzău.

În curând, Palatul Copiilor Buzău va lansa oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024. Cursurile sunt gratuite, iar orarul fiecărui profesor este stabilit în funcție de programul școlar al elevilor. De asemenea, la Palatul Copiilor au loc cursuri și sâmbăta.

Alături de scoală, activitățile desfășurate de Palatul Copiilor contribuie la formarea deprinderilor și la modelarea caracterelor, având un rol important în identificarea și stimularea potențialului creativ al elevilor. Participarea la cursurile de dans poplar și dans modern, canto popular și canto clasic, cultură și civilizație engleză, oratorie și dezbatere, teatru, jurnalism, informatică, artă decorativă, șah, aeromodele, tenis, karting, electrotehnică și altele contribuie adesea decisiv la trasarea unor direcții de realizare profesională și umană a celor mici.

Și anul acesta, Palatul Copiilor Buzău rămâne fidel misiunii sale de a susține o educație în schimbare, durabilă, orientată spre valori democratice și umaniste, care oferă fiecărui copil, tânăr și cadru didactic șansa de a-și atinge propria excelență, într-un mediu stimulativ, creativ și rezilient, pentru a se orienta spre împlinirea în viața privată și publică, devenind cetățean european activ, într-o societate a cunoașterii, incluzivă, competitivă și dinamică.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Liceul tehnologic Lopatari,cati au luat bacalaureatul sa merite bani europeni o institutie fara rezultate in sistemul invatamantului,bani aruncati pe apa sambetei ca balta morii,Bratianu,calea eroilor si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button