Educaţie

Paradă a modei cu haine realizate din materiale reciclabile, create de elevii buzoieni

Pentru majoritatea oamenilor, hârtia, sacul menajer sau cartonul reprezintă lucruri inutile, banale care pot fi aruncate cu ușurință la gunoi.

Cei mai mici dintre noi, copiii clasei pregătitoare C de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, coordonați de prof. înv. primar Ilie Mariana Laura, ne dau o lecție fundamentală. Împreună cu părinții lor, aceștia ne-au arătat că deșeurile ce pentru mulți dintre noi pot părea neimportante au căpătat cu ușurință valențe estetice, au devenit opere de artă.

Astfel, ei au defilat în cadrul unei prezentări neconvenționale, plină de culoare, creativitate și îndemânare. Rând pe rând, s-au transformat în prinți, prințese și zâne ce purtau haine elegante, ingenios lucrate, în copăcei, fructe sau legume viu colorate, create cu multă fantezie.

Toate costumele ne-au adus în față gingășia și inocența unei fragede copilării. Emoțiile micilor modele au fost risipite de părinții, bunicii și colegii de la clasele mai mari care le-au fost alături și i-au încurajat cu aplauze furtunoase.

Activitatea face parte din Programul Mondial „Eco Școala” și a avut ca scop conștientizarea importanței reciclării, a colectării selective și a reutilizării deșeurilor, acțiuni necesare pentru sănătatea mediului înconjurător. Un aer curat înseamnă o viață sănătoasă atât pentru oameni, cât și pentru plante și animale.

Suntem mici, dar reciclăm
Costume haioase confecționăm
Și natura o salvăm!”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button