Politică

Paul Stănescu: „Creșterea pensiilor și a salariului minim sunt obiective comune ale coaliției”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, este de părere că salariații cu venit minim și pensionarii sunt printre cei care resimt cel mai mult povara inflației, motiv pentru care crede că este nevoie de o decizie fermă în coaliție: „Inflație de 15% înseamnă tot atâția bani în minus în veniturile celor mai vulnerabili români.”, afirmă secretarul general al PSD.

În cadrul unei declarații de presă, Paul Stănescu precizează că nu înțelege reacțiile adversarilor politici la propunerile social-democraților, iar asta cu atât mai mult cu cât criza actuală se adâncește și nu este timp pentru „jocuri de imagine”. Secretarul general al PSD afirmă că a pus pe masa coaliției soluții reale la problemele sociale existente și că este imperativ ca veniturile românilor să crească de la 1 ianuarie 2023:

Mărturisesc că am înțeles cu greu reacțiile inițiale furibunde la propunerile PSD. Nu am ajuns în situația de a vinde iluzii sau de a crea false așteptări. Nu suntem într-un context în care să ne permitem jocuri de imagine. Eu cred că oamenii știu deja că, atunci când PSD avansează cifre și propuneri, o face cu responsabilitate. Și, mai ales, nu am aruncat în spațiul public cu cine știe ce promisiuni exotice. Ba din contră, am pus pe masa coaliției soluții la probleme sociale. Cu acest ping-pong al declarațiilor incerte despre mărirea pensiilor și a salariului minim, riscăm să dăm senzația de târguială. De aceea, cred că avem nevoie cât mai repede de un angajament ferm în cadrul coaliției, că de la 1 ianuarie 2023 românii vor beneficia de aceste creșteri.

Mai subliniez un aspect: niciun ministru PSD nu face propuneri cu impact asupra a milioane de români fără acordul partidului. Mai mult, nu trebuie să se autocenzureze nici PSD, nici PNL, când sunt propuse soluții pentru o viață mai bună a românilor. Nu trebuie să ne fie frică să le discutăm public. Să ne fie frică de deciziile pe care nu le luăm sau nu le luăm la timp.

Creșterea salariului minim și a pensiilor sunt proiecte comune ale coaliției. Iar scopul nostru, al celor trei partide, este să avem la îndemână măsuri de menținere a unei vieți demne pentru români.

De aceea, eu cred că o decizie fermă pentru creșterea pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie, nu mai târziu, trebuie luată în cea mai apropiată ședință de coaliție.”, a transmis Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button