Administrație

Pensionări forțate la Spitalul Județean, în locul mult așteptatelor angajări

Joi, 15 mai, Spitalul Județean Buzău va scoate la pensie 47 de asistente medicale, care își vor înceta astfel raporturile de muncă, potrivit legislației în vigoare. Mai bine de 70 de posturi care fuseseră scoase la concurs luna trecută au fost blocate, după ce ministerul a invocat anumte neclarități în ceea ce privește Unknownorganizarea și funcționarea administrației locale.

Spitalul Județean este pus în postura în care trebuie să-și scoată la pensie aproape 50 de asistente medicale, care au împlinit vârsta de pensionare și nu mai pot rămâne în câmpul muncii.

Nimeni nu știe însă cine va asigura volumul uriaș de muncă pe care îl acopereau cele 47 de cadre medicale retrase joi, în contextul în care, concursul pentru ocuparea celor 70 de posturi anunțat luna trecută, a fost suspendat.

Reprezentanții spitalului spun că vor găsi o soluție pentru ca nicio secție să nu rămână descoperită și întreaga activitate medicală să se desfășoare normal. Cel mai probabil, se va realiza un schimb de asistente între secțiile din cea mai mare unitate spitalicească din județ, astfel încât, toți bolnavii să beneficieze de asitență medicală acolo unde sunt internați.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close