ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Pericol iminent, de pe un drum național din Buzău

Mai multe blocuri de piatră de mari dimensiuni stau să cadă peste DN 10.

O comisie formată din reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, ai Primăriei Siriu și ai altor instituții cu atribuții în domeniu s-a deplasat, ieri, pe DN 10, în zona lacului de acumulare, pentru a verifica o sesizare privind riscul ca mai multe blocuri de piatră, de mari dimensiuni, să se desprindă de pe versant și să se prăbușească peste șosea.

În urma analizării situației, comisia a decis ca acest subiect să fie introdus pe ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, urmând ca, ulterior, să fie făcută o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care să fie solicitată intervenția imediată pentru înlăturarea pericolului.

Deocamdată, în zonă au fost montate două rânduri de parapete, iar banda de circulație de lângă versant a fost mutată.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a fost înființată anul acesta și are în administrare infrastructura rutieră de pe raza judeţelor Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea. La conducerea structurii a fost numit inginerul Sorin Robu, unul dintre cei mai buni specialiști ai CNAIR – Secția Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button