Știrile zilei

Pericolele din piscină | Ce spune DSP despre bazinele din Buzău

Ne aflăm în plin sezon estival și cel mai protrivit refugiu din calea vipiei par să îl reprezinte piscinele. Buzoienii trebuie să ştie totuși că apa nu înseamnă doar distracţie şi bălăceală, ci şi un mediu propice pentru bacterii şi viruşi care se pot contracta, dacă nu se respectă măsurile de igienă corespunzătoare.

Odată cu debutul sezonului estival, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a demarat controalele la piscinele și ștrandurile amenajate în tot judeţul. Inspectorii DSP au ținut să se asigure că acestea îndeplinesc condiţiile optime pentru un scăldat sănătos. Chiar și așa, controalele au scos la iveală că, din 14 piscine și ștranduri verificate, 9 erau infestate cu germeni. În total, în județul Buzău există 25 de bazine.

Specialiştii atrag totuşi atenţia asupra riscurilor scăldatului. O baie într-o piscină la 30 de grade poate deveni periculoasă dacă nu va alegeţi cu atenţie locul unde mergeţi la scăldat. Medicii avertizează că apa din ştranduri şi piscine poate provoca infecţii oculare, infecții la urechi, piele sau chiar probleme digestive. Cele mai expuse persoane sunt copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Specialiştii atrag atenţia celor care merg la piscine asupra necesităţii protejării ochilor. Este cunoscut faptul că apa din piscine este tratată cu diverse substanțe dezinfectante. De aceea, atunci când ieșiți din bazin este obligatoriu să vă clătiți suprafața ochilor și a feței cu apă rece pentru a evita iritarea mucoaselor și a ochilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close