Știrile zilei

Pericolul de la grătar | Zece persoane au ajuns la UPU

Primăvara a venit cu temperaturi neașteptat de ridicate, iar buzoienii au profitat de ocazie pentru a ieși la un grătar în natură. Pajiștile din zona Tisău-Ciolanu au fost pline de oameni, însă mulți dintre ei nu au știut că vremea caldă a scos la aer și… căpușele.

Adevărate zile de vară au trăit buzoienii în ultima săptămână, iar zona consacrată pentru grătarele în natură s-a umplut de oameni.

Într-o filmare cu drona, buzoianul Radu Iftinoiu a surprins o după-amiază în zona Haleș, unde zeci de mașini și tot atâtea grătare și-au făcut apariția în weekend.

Oamenii s-au distrat pe cinste, însă de acum trebuie să țină cont de un lucru: încălzirea vremii a adus și primele cazuri de persoane mușcate de căpușe.

Temperaturile ridicate din aceasta perioada au favorizat aparitia capuselor. De la inceputul lunii aprilie si pana in prezent, la camera de garda a U.P.U. -SMURD s-au inregistrat 10 cazuri de persoane muscate de căpușe.” a transmis Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Medicii recomandă ca pacientii mușcați de capușă să nu se trateze acasă, ci să se adreseze unui cabinet specializat.

Pentru a ține insectele la distanță, oamenii pot utiliza diferite sprayuri și pot purta haine deschise la culoare. În cazul în care observă căpușe pe corp, recomandarea este de a merge imediat la medic.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button