Știrile zilei

Pericolul din Crâng! Un bărbat a ajuns la spital

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat la un bărbat din judeţul Prahova, care a locuit mai multe săptămâni în comuna buzoiană Beceni. În această perioadă,  parcurile din Buzău roiesc de țânțari, iar Crângul este de departe „campion” la numărul de înțepături. 

Potrivit dr. Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat de 66 de ani, originar din Prahova, care a locuit în comuna Beceni înainte de a fi infectat, scrie News.ro. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul a locuit la Beceni în perioada 16 mai-1 iunie, unde a fost înțepat de ţânţar şi a dezvoltat meningită cu virus West Nile. Bărbatul a fost tratat în spital, în judeţul Prahova.

La rândul său, primarul comunei Beceni, Laurențiu Constantin, a anunțat că s-au luat măsurile de dezinsecție în zona locuinței bărbatului infectat cu West Nile și în împrejurimi.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button