Administrație

IPJ BUZĂU NE ASIGURĂ: 300 de polițiști, prezenți zilnic în stradă, pentru liniștea buzoienilor

Aproximativ 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acţionează zilnic pentru prevenirea şi seful_ipj_buzau_ofiterii_care_au_demisionat_au_afectat_imaginea_politiei_prin_activitatea_lor_129096_16886700combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor, astfel încât sărbătorile de iarnă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a elaborat şi pus în aplicare Planul de măsuri pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi combaterea manifestărilor antisociale în perioada sezonului rece şi sărbătorilor de iarnă 2014-2015.
Aproximativ 300 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale acţionează zilnic, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor sau altor fapte antisociale ce pot aduce atingere ordinii publice, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier.
Dispozitivele de siguranţă publică au ca prioritate descurajarea celor predispuşi la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, etc.).
Totodată, se acţionează pentru combaterea infracţiunilor ce s-ar putea comite pe fondul aglomeraţiei (furturi din buzunare, genţi ori sacoşe), precum şi pentru asigurarea unei riposte pe măsură persoanelor care comit infracţiuni cu violenţă.
  • La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite rezerve de intervenţie atât pentru situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice, cât şi pentru alte evenimente deosebite.
În mod deosebit, în această perioadă, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acţionează pentru prevenirea Brazi-confiscati2tăierilor ilegale de brazi şi molid, activităţile fiind desfăşurate în colaborare cu I.T.R.S.V. Focşani, Direcţia Silvică Buzău, Garda Naţională de Mediu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău.
Sunt efectuate controale atât în pieţele, târgurile şi oboarele de pe raza judeţului, cât şi în fondul forestier şi pe drumurile publice.
De la demararea acţiunii pe această linie, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat şi executat 78 de acţiuni, în cadrul cărora au fost constatate 17 infracţiuni, dintre care 15 la regimul silvic şi 2 de altă natură. Au mai fost constatate şi sancţionate 256 de contravenţii, dintre care 66 la regimul silvic, în valoare de 173.169 lei, fiind confiscată cantitatea de 71,819 m.c. material lemnos (lemn de lucru rotund şi lemn de foc), în valoare de 14.363 de lei, 200 de kilograme de cetină, precum şi 97 de brazi-pomi de Crăciun, în valoare de 2.910 lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button