AnunțuriȘtirile zilei

Precizări cu privire la intervențiile Companiei de Apă Buzău din data de 20.06.2019

Petru a lămuri o serie de considerații fără suport în realitate lansate în spațiul public, Compania de Apă S.A. Buzău aduce la cunoștința publicului din municipiul Buzău următoarele aspecte:

Nici o rețea de canalizare din lume nu este proiectată să preia pe termen scurt cantități nelimitate de apă pluviala. În situația ipotetică în care s-ar construi un sistem de preluare combinată a apelor uzate și a celor pluviale (supradimensionat în acest scop), avantajul punctual al preluării tuturor cantităților de apă de ploaie ar fi anulat de faptul că în restul timpului, supradimensionarea conductelor de canalizare ar duce la apariția mirosurilor neplăcute de la apele uzate care nu ar mai curge, ci ar stagna în rețele, și la costuri de operare uriașe.  Din păcate, sunt zone în municipiul Buzău în care unele colectoare de canalizare sunt supradimensionate și se comportă ca rezervoare, în care apele uzate stagnează, așa cum există și zone de rețea de canalizare subdimensionate, care intră primele în presiune la căderi mai abundente de ape pluviale.

În situația ploii torențiale de joi, 20.06.2019, Compania de Apă a intervenit prompt în zonele în care a fost solicitată și în punctele sensibile deja cunoscute din municipiu.  Stația de evacuare a apelor pluviale din zona pasajului din Bariera Brăilei a funcționat la parametri normali, astfel încât, deși exista apă pe carosabil, pasajul a fost circulabil. Echipele de intervenție ale Companiei au monitorizat și alte zone sensibile din municipiu (colectoarele din Zona Industrială, str. Horticolei și str. Transilvaniei), dar în aceste zone nu s-au înregistrat probleme deosebite.

Într-o singură situație, pe strada Frăsinet, acolo unde colectorul de canalizare a intrat în presiune, un capac a fost dislocat. O echipă de intervenție a Companiei a securizat și semnalizat zona, pentru a preîntâmpina posibilele accidente, și, după normalizarea situației, a montat capacul corespunzător. Tocmai din motivul că perimetrul dintre străzile Frăsinet  și Pietroasele este unul cu probleme în ceea ce privește canalizarea, am demarat, încă de pe data de 18 iunie, lucrările pentru extinderea sistemului de canalizare în această zonă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close