Administrație

Pregătiri de RĂZBOI? Rezerviștii au primit ordine de prezentare la unitățile militare

Situația tensionată din Ucraina, dar și animozitățile dintre Federația Rusă și țara noastră par să pună în alertă autoritățile din România, care își iau măsuri în eventualitatea unui conflict cu unul dintre statele vecine.

La Botoșani, mai mulţi rezervişti au primit acasă ordine de chemare la unitățile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale şi Ministerului Afacerilor Interne, scrie BOTOȘĂNEANUL.RO.55001rezervisti-1

Aceeași sursă precizează că rezerviștilor li s-ar fi solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate.

Ei vor să facă un exercițiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate, probabil cheamă și pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizați că sunt șefi ai unor agenți economici care au mașini care le pot pune la  dispoziție. Și vor veni 20 de ofițeri de la București care vor face instruirea”, a declarat prefectul județului pentru colegii de la BOTOȘĂNEANUL.

De cealaltă parte, șeful Centrului Militar Județean spune că informațiile privind mobilizarea de război nu sunt justificate: ”Nu este nimic oficial, sunt doar zvonuri. Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale”, a precizat colenelul Constantin Ionel Florea.

 La Buzău, zvonuri despre mobilizare circulă de două săptămâni.

Anumite voci susțin că, la Buzău, militarii se pregătesc de mobilizare generală. Programele de instrucție și pregătire se desfășoară din ce în ce mai des, în timp ce militarii își pun tot mai multe întrebări despre evoluția situației din țara noastră.

Ministrul Apărării Naționale, generalul Mircea Dușa, este așteptat să sosească la Buzău, pentru a discuta cu gen. Lucian Foca, comandantul celei de-a doua armate ca mărime din România, Divizia II Infanterie „Getica”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close