Anunțuri

Pregătiri pentru Drăgaica 2024 | Anunț public

ANUNȚ PUBLIC

În conformitate cu dispoziţiile art.198, alin. (1) și (2) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în calitate de primar al municipiului Buzău, aduc la cunoștință publică faptul că în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Buzău din 09 MAI 2024 a fost adoptată următoarea hotărâre cu caracter normativ:

  • Hotărârea nr. 118/09.05.2024 privind organizarea și funcționarea Târgului de vară “DRĂGAICA – 2024”.

Persoanele fizice și juridice interesate pot consulta hotărârile menționate mai sus pe site-ul www.primariabuzau.ro.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU,

         Constantin Toma


Anul acesta, în perioada 8 – 25 iunie, Primăria municipiului Buzău va organiza o nouă ediție a târgului Drăgaica, eveniment cu tradiție seculară, ce atrage anual zeci de mii de participanți.

Potrivit proiectului de hotărâre ce urmează a fi supus votului consilierilor municipali, taxa de intrare în Drăgaică va fi tot de 3 lei/persoană, iar copiii și elevii sub 14 ani vor beneficia de gratuitate. În ziua de 24 iunie, de Ziua Iei, toate persoanele care vor purta ie vor beneficia de intrare gratuită:

Târgul Drăgaica din Buzău datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Dorim ca Drăgaica 2023 să continue ceea ce au realizat edițiile din ultimii ani, respectiv, un festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influențe etno și care, prin prezența meșterilor populari, să reînvie tradiția târgului de meșteșugari”, se arată în document.

Regulamentul de organizare și funcționare a târgului prevede aceleași produse ce pot fi comercializate: produse din carne, produse de patiserie, dulciuri, porumb fiert, băuturi alcoolice și nonalcoolice.

Nu au fost omiși din proiect nici comercianții, care vor putea expune produse de artizanat handmade sau alte produse manufacturate, articole din piele și blană ș.a.

  • Nu mai pot da cu pumnul.

Un element de noutate al ediției de anul acesta îl reprezintă interzicerea aparatelor de tip box în incinta Drăgăicii.

Pentru a putea vinde la Drăgaică, persoanele interesate trebuie să depună cereri de închiriere la sediul S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” S.A. Buzău până pe data de 24 mai 2024.

La fel ca anul trecut, nu se pot înscrie agenții economici care au datorii la bugetul local sau care au o durată de funcționare a societății mai mică de doi ani. Ca element de noutate, firmele care au deja contract de închiriere cu S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” au prioritate la închirierea spațiilor din Drăgaica.

O altă condiție pusă agenților economici care vor să vândă la Drăgaica este ca, în ultimii doi ani, să mai fi participat la cel puțin un târg sau festival, oriunde în țară. Ei vor ilustra acest lucru cu fotografii de la ediția respectivă.

Amplasarea tarabelor se va face conform unui plan bine stabilit și în concordanță cu șase zone prestabilite, pentru fiecare tip de activitate. De asemenea, în fiecare zi de eveniment, buzoienii sunt invitați să ia parte la concertele susținute de artiști îndrăgiți.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button