ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

PRESĂ: Bătaie între medici, la Spitalul Județean. Claudiu Damian: „Toleranță zero față de astfel de comportamente”

Spitalul Județean de Urgență Buzău este în centrul unui scandal, după ce un medic de pe secția Chirurgie Plastică îl acuză pe un coleg că l-ar fi lovit, în urma unei dispute verbale. Reprezentanții SJU spun că vor începe o cercetare disciplinară în acest caz.

Întregul scandal a izbucnit după apariția în presă a unor acuzații venite din partea medicului basarabean Alexandru Mahovici (foto), care profesează de câțiva ani pe secția de Chirurgie Plastică a spitalului buzoian. Într-o intervenție pentru site-ul buzoienii.ro, dr. Mahovici s-a plâns că este umilit constant de către dr. Mihai Tache, colegul său de secție, care după ultima dispută verbală l-ar fi și lovit:

Am consultat în policlinică un pacient cu lipoame (nr. noduli benigni formați sub piele). L-am programat pentru operație. N-am avut atunci informația că pacientul are și alte probleme medicale și că nu poate fi operat. Nu știu de unde, dar Dr. Tache avea această informație. M-a făcut bou, prost, iar apoi chiar m-a lovit.”, ar fi declarat dr. Mahovici pentru sursa citată.

Conflictul dintre cei doi ar avea rădăcini mai vechi, spune medicul basarabean, care îl acuză pe mai experimentatul său coleg de secție că îl umilește din cauza studiilor sale. Dr. Mahovici a absolvit cursurile Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău și crede că acesta ar fi motivul pentru care colegul său îl subapreciază:

Mă înjosește constant, că aia nu e facultate, că nu sunt un medic bun. a mai spus dr. Mahovici pentru sursa citată.

Până la această oră, medicul Mihai Tache nu a formulat un punct de vedere față de acuzațiile ce i se aduc.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău au reacționat la scurt timp după apariția în presă a informațiilor despre presupusul conflict al celor doi medici.

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la conflictul dintre doi medici, angajati ai SJU Buzau, conducerea s-a autosesizat și a dispus efectuarea cercetarii evenimentului iar in functie de rezultatul acesteia se vor dispune masuri in consecinta.
Facem precizarea că Spitalul Judetean de Urgenta Buzau se disociaza de astfel de comportamente si are toleranta zero fata de acestea.”, au transmis reprezentanții SJU Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

  1. Va rog sa ma scuzati, am jurat ca nu mai postez dincolo, dar… unul chiar are față de abuzat iar altul de abuzator. Acuma na, destinul i-a unit. Cam violent totuși. Era bun un șut în c**ie inainte, sa nu simta cand ii da, sau cum nu a stiut Damian manageru amorangiu ca aia o dau parte-n parte? Ce dilailal-n e-n spitalul acela, nu neaga nimeni, important e sa-si faca treaba si sa nu se ia de la gagici aiurea pe holuri. In rest, e ca-n seriale, sa nu fim imaculati moral pe naspa!

  2. La domnu cosmin nu mai comentam ca oricum publică doar ce vrea dumnealui!!! …. asteapta accidente de beizadele sa umple pagina de la accident până la …. cand isi revin părinții din soc, adică a doua zi, după înmormântare, ca doar asta se vinde….. de smardoiul tache nu o sa mai audă nimeni, repet nu se vinde

  3. daca sunteti reporteri adevarati ia studiati problema asta: vati doctori tineti, competenti au fost izgoniti de doctorii batrani aflati la pensie ???? asta in Buzau sa zicem intre 2010 si 2022 … asta investigatie …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button