Consiliul Județean Buzău

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu: „Casa Timpului, puntea de legătură între generațiile trecute şi viitoare!”

Șeful Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a luat parte la deschiderea „Casei Timpului”,  un proiect de promovare turistică ce reproduce vechile interioare ale caselor ţărăneşti de altădată. Ideea le-a aparținut autorităților din Valea Salciei, care au reabilitat o veche clădire ce risca să se dărâme şi au transformat-o în muzeu.

Înainte de 1990, pentru puţin timp, în această clădire a fost primăria, apoi dispensar și arhivă a primăriei. Ajunsese într-o stare de degradare foarte avansată, spune primarul Marian Mușat.

O cameră este destinată prezentării uneltelor tradiţionale, o alta reproduce un dormitor din vechile locuinţe tradiţionale, iar o a treia cameră va fi copia unei camere de zi.

În muzeu au fost expuse costume populare de bărbaţi, femei şi copii, carpete ţesute, preşuri, perdele brodate şi alte articole de interior, strânse cu ajutorul oamenilor din comună.

Nu lipsesc lada de zestre şi alte obiecte vechi care astăzi nu mai sunt cunoscute de cei tineri. Muzeul a fost inaugurat pe data de 15 august, atunci când este programat festivalul anual al comunei şi hramul bisericii din localitate.

”Într-o zi cu o însemnătate religioasă atât de puternică, în Valea Salciei renaște speranța că nu ne vom uita rădăcinile, tradițiile și tot ceea ce ne definește ca popor! Felicitări domnului primar Mușat Marian pentru că a mobilizat oamenii locului și împreună au reușit să-și îndeplinească visul: să ofere tuturor, turiști sau localnici, Casa Timpului, puntea de legătură între generațiile trecute şi viitoare!”, a scris Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, prezent și la inaugurare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: