PoliticăȘtirile zilei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vizită în Republica Moldova: „Suntem, mai mult ca oricând, alături de voi, în acest climat de securitate tensionat!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se află, în aceste zile, într-o vizită diplomatică în Republica Moldova, unde are întâlniri cu oficialii statului vecin. Astăzi, liderul PSD s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului moldovean, Igor Rusu.

„Am avut astăzi o întâlnire cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia am reiterat angajamentul României de a sprijini procesul de integrare al Republicii #Moldova în #UniuneaEuropeană și obținerea rapidă a statutului de țară candidat.
Totodată, și în cadrul discuțiilor avute cu doamna Natalia Gavrilița, Prim-ministru al Republicii Moldova, am reconfirmat susținerea fermă a României în ceea ce privește extinderea asistenței financiare a Uniunii pentru Republica Moldova.
Parlamentul român susține analizarea cu celeritate a solicitărilor de finanțare primite de la autoritățile de la Chișinău.

Suntem, mai mult ca oricând, alături de voi, în acest climat de securitate tensionat!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Tot astăzi, în cadrul conferinţei de presă cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Marcel Ciolacu a declarat că Republica Moldova „nu are nevoie de un ajutor militar, în schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă.”

„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu, răspunzând la o întrebare sa presei din Republica Moldova.

El a continuat: ”Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere cu Natalia GAVRILIŢA, Prim-ministru al Republicii Moldova, la Guvernul Republicii Moldova, şi urmează să se întâlnească şi cu Maia SANDU, Preşedintele Republicii Moldova.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button